Share

Rondreis Alaska's Southcentral

Rondreis door de extreme natuurlandschappen van Zuid-centraal Alaska

De reis begint in Anchorage, gelegen tussen bergen en zee met alle voorzieningen die je van een grote stad mag verwachten. Goede restaurants, musea, theaters en een levendige muziek scene. De laatste halte voor u de desolate natuur intrekt, de open toendra van Denali Park. Zet u schrap voor grizzly beren, elanden, wolven, Dall schapen en kariboes. Dan Mat-Su Valley, de droom van elke natuurfotograaf vanwege de torenhoge bergen, enorme gletsjers en valleien, visrijke meren en rivieren en een overvloed aan wilde dieren. Om vervolgens vanuit Fairbanks een onvergetelijke expeditie naar de poolcirkel te maken, waar u unieke landschappen te zien krijgt.

Verder staan Turnagain Arm, Knik Arm, Kenai Fjords National Park en de toeristische trekpleister de Trans-Alaska pijplijn op het programma. Een indrukwekkende rondreis door oneindige wildernis!

TIPS & TOPS VAN RONDREIS ALASKA'S SOUTHCENTRAL:

  • Vervoer tijdens gehele reis in Sprinter met Engelstalige chauffeur, tenzij aangegeven als wegtransfer. Wilt u liever zelf rijden? Informeer naar de mogelijkheden.
  • U verblijft in het charmante treinstationsstadje Talkeetna, het vertrekpunt voor reizigers naar de indrukwekkende Mt. McKinley, Amerika’s hoogste berg in het nabijgelegen Denali Park.
  • Vlieg vanaf Fairbanks naar de poolcirkel, het uitzicht over de beroemde Pipe Line en in de verte het Gates of the Arctic National Park is magnifiek.
  • Fairbanks is behalve een echte universiteitsstad de uitvalsbasis voor vele excursies in de omgeving zoals de Chena Hot Springs.
  • In het plaatsje North Pole kunt u het hele jaar door kerstinkopen doen.
  • Valdez is een pittoresk goudkoortsstadje vanwaar Colombia Glacier gemakkelijk bereikbaar is en waar waaghalzen hun hart raftend en heliskieënd kunnen ophalen in de zomer.
  • Cook Inlet is de baai van de Golf van Alaska tot Anchorage. De aftakking die boven Anchorage langs stroomt is Knik Arm. Onderlangs stroomt Turnagain Arm en het pad dat erlangs loopt wordt één van de mooiste routes ter wereld genoemd. Van het begin tot het eind heeft u een prachtig uitzicht op de bergen en de baai. Er is een grote kans dat u op de kant Dall schapen tegenkomt terwijl in het water witte dolfijnen voorbijschieten.
  • In 'Glacier City' kunt u onder begeleiding hiken over gletsjers, goud zoeken, sledehondentochten maken, flightseeing of de omgeving verkennen per ATV. Het Alaska Wildlife Conservation Center is een aanrader als u de wilde dieren van dichtbij wilt zien.
  • Vertrekkend vanuit Seward maakt u de meest populaire wildlife en gletsjercruise van Alaska. Een zes uur durende ervaring door Kenai Fjords N.P. of één van negen uur, waar u nog dieper Northwestern Fjords N.P. in gaat.
  • Breid uw reis uit met een verblijf in Wrangell St. Elias National Park waar u over de gletsjers naartoe vliegt. In het park kunt u deelnemen aan bijvoorbeeld de Root Glacier Hike en Historical Kennicott Tour.

Hoogtepunten van deze reis

Fairbanks

Een moderne stad midden in de wildernis, een goede uitvalsbasis voor korte trips, en tevens de poort naar het arctische gebied.

Meer informatie

Wrangell-St. Elias Park & reserve

Het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten beslaat een oppervlakte van meer dan 20.000km2, en is daarmee zo groot als de helft van Nederland of tweederde van België. Een oneindige wildernis wacht…

Meer informatie

Denali National Park en Preserve

Groots landschap van toendra en taiga, valleien en kreken, rotshellingen en gletsjers waar de 'Denali Slam' leeft.

Meer informatie
sluiten