Share

Rondreis Cambodja – Vietnam

Gevarieerde rondreis Cambodja – Vietnam

De reis begint in Siem Reap, het epicentrum van chic Cambodja. Het is niet alleen de toegangspoort tot het grootste religieuze monument in de wereld maar ook een prachtige omgeving om fietsend en per boot te verkennen. De kleurrijke markten, het schilderachtige platteland en de bedrijvigheid op het Tonlé Sap meer worden opgevolgd door een verblijf in cultuurrijk Phnom Penh, een mengeling van oud en nieuw, Aziatisch en Westers met een Frans accent.

De volgende veertien dagen brengt u door in Vietnam. Eerst in het koelere bergachtige noorden, in valleien vol uitgestrekte rijstvelden en kleine dorpen waar u kennismaakt met bergvolkeren. Dan per jonk in de baai van Ha Long langs bijzondere rotsformaties om vervolgens langzaam af te zakken via de religieuze sites in Hue naar het warmere zuiden. In het zinderende Ho Chi Minh dwaalt u door tijdloze steegjes en laveert u tussen strakke moderne wolkenkrabbers. De reis eindigt in de Mekong delta, waar boten, huizen en markten drijven op het ritme van de talloze kanalen en rivieren die kriskras door het landschap meanderen.

Tips & tops van Rondreis Cambodja & Vietnam:

  • Tijdens ‘het kleine circuit’ van Siem Reap bezoekt u de meest gedenkwaardige tempels waaronder wereldberoemd Angkor Wat en vele boeddhistische kloosters.
  • Wek uw eetlust op met gebakken krekel, sprinkhaan en zijderups voordat u zich op 60 Road Street aan de rijke variatie aan Khmer gerechten waagt.
  • De boottocht over Tonlé Sap laat u kennismaken met het leven op het water, langs drijvende huizen en Kompong Phluck, een dorp op palen.
  • De glinsterende torens van het Koninklijk Paleis, de saffraankleurige gewaden van monniken, de schittering van de Mekong rivier, het enige donkere in Phnom Penh is het Tuol Sleng genocide museum.
  • De musea en pagodes in Hanoi zijn zeer indrukwekkend, maar voor foodies gaat de hemel pas echt open bij een bezoek aan de markt. Vers fruit, een overdaad aan kruiden, verse bloemen, vlees, vis en kikkers, alles is er om de perfecte 'pho' en 'hoa qua dam' te bereiden.
  • De cruise per jonk door Halong Bay heeft langdurige ankerpauzes zodat u kunt relaxen op de hagelwitte zandstranden en kajakken tussen de mysterieuze kalkstenen pilaren.
  • Tijdens het bezoek aan het traditionele landbouwbedrijf in Tra Qua – te fiets of per auto, aan u de keus - mág u mee tuinieren voor de kookles begint. U leert hier de lokale delicatesse ‘tam hu’ bereiden.
  • De stadstour door Ho Chi Minh leidt u langs pagodes, markten, musea, het voormalige presidentiële paleis en de hoogtepunten van het koloniale Saigon, inclusief het operagebouw.
  • Cai Be bevindt zich in het hart van de delta en staat bekend om zijn kleurrijke drijvende markt en de altijd groene eilanden.

Hoogtepunten van deze reis

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, ooit één van de mooiste hoofdsteden van Azië, nu het 'Parijs van het Oosten'.

Meer informatie

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Meer informatie

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen vergt.

Meer informatie

De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

Meer informatie
Jo Fransen

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

Meer informatie

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

Meer informatie
Nand Fiems

De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

Meer informatie

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

Meer informatie
sluiten