Share

Rondreis Guatemala en Honduras El Mundo Maya

Mayacultuur in Guatemala en Honduras

Deze reis combineert de hoogtepunten van de eeuwenoude mystieke Mayacultuur. Naast het magische Tikal bezoekt u ook het verfijnde Copán in Honduras, ook wel het Parijs van de oude Maya-steden genoemd. Tijdens een bezoek bij zonsondergang aan het prachtig in de jungle gelegen Yaxhá ziet u hoe natuur en cultuur op spectaculaire wijze samen komen. U start deze reis in de hooglanden;  rond het meer van Atitlán en op de markt van Chichicastenango ziet u dat de authentieke, kleurrijke cultuur van de afstammelingen van de Maya’s nog springlevend is. De ontspannen, swingende sfeer van Livingstone aan de Guatemalteekse Cariben is perfect om even op adem te komen.

Tips & Tops Rondreis Guatemala en Honduras El Mundo Maya: 

  • Vanuit Tikal kunt u heel goed doorreizen naar Belize, zie bijvoorbeeld onze reis Hoogtepunten van Guatemala en Belize voor een strandverblijf op een van de Cayes in Belize
  • U kunt in Honduras ook verder reizen naar bijvoorbeeld het Pico Bonita mangrovepark en het eiland Roatan, zeer geschikt voor een korte snorkel-/duikvakantie. Vraag naar de mogelijkheden.
  • Interesse om een authentiek sjamaan-ritueel bij te wonen? We kunnen het in deze reis inpassen. Zie ook Themareis: Allerheiligen, sjamanen en textiel
  • Vanuit Antigua kunt u de Pacaya beklimmen, een actieve vulkaan vlakbij Guatemala City (afhankelijk van de lokale omstandigheden)
  • Kijk u ook eens naar onze aanbevolen accommodatie’s: Hotel El Convento – Antigua, Hotel Dona Leonor – Antigua, Casa Santo Domingo - Antigua, Hotel Atitlán, Casa Palopó – Atitlán, Hacienda San Lucas - Copán,  Camino Real - Tikal, La Lancha (Coppola Resort Tikal)

 

Hoogtepunten van deze reis

Antigua

Antigua is een mooie koloniale stad, in de bergen van Guatemala.

Meer informatie

Meer van Atitlán

Lake Atitlán is omringd door vulkanen en wordt door velen gezien als een van de mooiste meren ter wereld.

Meer informatie

Chichicastenango

Chichicastenango staat bekend om de wekelijkse kleurrijke markt en de San Tomas kerk waar offers worden gebracht.

Meer informatie

Maya cultuur

De Maya's leven in Midden-Amerika. De cultuur van de Maya's valt op door de bijzondere architectuur en astronomische waarnemingen.

Meer informatie

Tikal

Tikal, gelegen in de jungle van Petén, is een van de beste voorbeelden van de Maya-architectuur.

Meer informatie

Copán (Honduras)

Een bezoek aan Copán mag bij de beroemde Maya Route niet ontbreken

Meer informatie
sluiten