Share

Rondreis Klassiek en feodaal Japan

Steden, dorpen, tempels en valleien 

Uw rondreis begint in het bruisende en ultramoderne Tokyo. Tijdens een citytour maakt u kennis met de verfijnde Japanse etiquette in een elegant theehuis en observeert u het silhouet van de stad vanaf een boot op de Sumida rivier. In het oude geisha-district bezoekt u uw eerste tempel, de Senjo-si tempel. Kleine winkels ademen hier de sfeer van oude tradities, maar even verderop struint u door avenues met designboutiques en trendy galeriëen. Bewaar de Meji schrijn voor het magische uur, wanneer de zon het Harayuku park in een gouden gloed zet.

Na Tokyo reist u verder naar de Kiso vallei, waar u belandt in het feodale tijdperk van de Nakasendo trail, een oude handelsroute. Het tempo vertraagt, het geluid van uw voetstappen wordt nergens meer overstemd door auto’s of harde muziek. U passeert de houten gebouwen van de handelsposten, waar papieren lantaarns zachtjes deinen op de wind. De wandeling voert door prachtige valleien en oeroude bossen. De geur van natte bladeren en het groen van rijstvelden... Ook dit is helemaal Japan.

Tips & tops van Rondreis Klassiek en feodaal Japan:

  • U bezoekt verschillende grote steden: Tokyo, Kanazawa, Hiroshima en Kyoto. Een deskundige gids gaat met u mee op citytour, zodat u de mooiste plekken en de meest indrukwekkende monumenten zult zien.
  • In ruraal Japan maakt u wandelingen langs een oude handelsroute, waar historische stadjes omgeven zijn door prachtige natuur.
  • De kleine stad Takayama ligt in de bijzonder mooie Hida-bergen, een alpiene omgeving met zalige warmwaterbronnen.
  • In Shirakawago ziet u traditionele gassho-zukuri boerderijen, die vanwege hun bijzondere architectuur zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoed-lijst.
  • Tijdens de excursie naar het heilige eiland Miyajima kunt u herten tegenkomen.
  • Heel bijzonder is het bezoek aan Kotohira op het eiland Shikoku. Hier vindt u de Kompirasan tempel, een populair maar moeilijk bereikbaar pelgrimsoord in een schitterende setting.
  • Tijdens de reis bezoekt u diverse Shinto-schrijnen, Boeddhistische tempels en Samurai kastelen.
  • U overnacht doorgaans in moderne hotels, maar eveneens in luxe ryokans met onsen en in een traditionele Minshuku (familiehotel).
  • Op culinair gebied kunt u uw hart ophalen. De verfijnde Japanse keuken zult u waarderen om de smaak, maar eveneens om de zorgvuldige presentatie.
  • De reis laat zich makkelijk combineren met een meerdaags verblijf rond Mount Fuji, of een trekking in de Japanse Alpen. Een verlenging naar het subtropische Okinawa of het noordelijke Hokkaido is tevens een aantrekkelijke optie. 

Hoogtepunten van deze reis

Treinreizen Japan

Reizen over het spoor was nog nooit zo comfortabel en efficiënt. De trein brengt u in korte tijd naar uw volgende bestemming. De reis zelf is al een boeiende belevenis.

Meer informatie

Nakasendo Trail

Trek uw wandelschoenen aan voor een reis terug in de tijd, langs een historische route door authentieke halteplaatsen en prachtige natuur. U treedt in de voetsporen van reizigers uit het Edo-tijdperk.

Meer informatie

Onsen

Er is geen land waar baden zo nadrukkelijk deel uitmaakt van de cultuur als Japan. Het rustgevende ritueel gaat gepaard met een strikte etiquette. De warme baden worden gevoed met mineraalrijk water dat opborrelt uit de aarde.

Meer informatie

Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden bepaald door tatami-matten en panelen van rijstpapier, de sfeer is sereen. Dit is niet zomaar een hotel, dit is een ryokan.

Meer informatie

Shinto schrijnen en zen tempels

Het spirituele leven van Japanners wordt bepaald door Shintoïsme en Boeddhisme. Door het land verspreid zijn vele, vele duizenden schrijnen en tempels. Alleen al in en nabij Kyoto zijn er honderden. Het zijn plaatsen van bezinning en gebed.

Meer informatie

Samurai strijders, Ninja's en sumo worstelaars

Deze titel roept ongetwijfeld visuele associaties op. Iets uit een film of stripverhaal, een sportuitzending. Maar wat was de rol van Samurai strijders oorspronkelijk, en waarom is Sumo-worstelen nog altijd zo populair? In Japan keert u terug naar de bron

Meer informatie

Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Meer informatie
sluiten