Geert Vercauteren
Share

Rondreis klassieke hoogtepunten Kameroen

Rondreis Kameroen

Een reis vol cultuur en natuur, met prachtige paleizen en kennismaken met de vele etnische groepen die Kameroen rijk is. Maar ook een verblijf in een van de mooiste national parken van West-Afrika.

Maroua en Rhumsiki

In Maroua merkt u nauwelijks dat u in de derde stad van Kameroen bent, er hangt een bijna dorpse sfeer. Uiterst gemoedelijk en relaxt. Na zonsondergang verandert Maroua in één grote braderie, wat een grote charme heeft.  Niet charmant, maar wel heel bijzonder is de omgeving van het dorpje Rhumsiki. U ziet hier één  van de meest bijzondere en bizarre landschappen van Kameroen, een ‘maanlandschap’ met gigantische rotsnaalden. Het is de leefomgeving van de etnische groep Kapsiki. De twee uur durende wandeling naar de vallei wordt beloond met werkelijk fantastisch uitzicht op de 1000 meter hoge Kapsiki piek. Met deze indrukwekkende rotsnaalden vers in uw geheugen maakt u zich op voor een gamedrive in Waza National Park, een ware traktatie voor de liefhebbers van groot wild. Leeuwen, giraffen, olifanten de zeldzame roan en topi antilopen. De grootste trekpleister zijn de olifantenfamilies die zich in kuddes van soms wel 60 stuks verzamelen rond één van de (aangelegde) waterdrinkplaatsen.

Het rijke verleden van Kameroen

Onderdompelen in de sfeer van het rijke verleden, o.a. in de miljoenenstad Yaoundé. Oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, maar inmiddels uitgestrekt over tientallen heuvels. De stad is rijk aan cultuur, met diverse musea waaronder het Musée d’Art Camerounais met een bijzondere collectie  fraai bewerkte houten panelenivoren, maskers en terracotta voorwerpen. Groot en indrukwekkend zijn de prachtige paleizen van Bafoussam met haar vele tentoongestelde kunstschatten. De koninkrijken zoals die van Bafoussam en Foumban stammen uit een tijd ver voor de komst van de kolonisten. In Bafut vindt u het paleis van de sultan, dat met haar vele woningen, muurtjes en hofjes een dorp op zich is. U kunt hier heerlijk ronddwalen en kennismaken met de rijke traditie van het Tikar-volk. Verkoeling vindt u tot slot bij de Watervallen van Ekom in de omgeving van Bandjoun. Deze watervallen van wel 80 meter hoog zijn beroemd, de film ‘Tarzan’ is hier opgenomen.

Tips & Tops rondreis Kameroen:

 • De chefferies en paleizen van Foumban, Bafoussam en Bafut
 • Een bezoek aan de 'Rue des Artisans’ in Foumban, met haar vele werkplaatsen van ambachtslieden
 • De zes meter hoge trommel in het Tam-tam-huis in Foumban
 • In een uitgeholde boomstam de Lobé-watervallen zo dicht mogelijk naderen
 • De enorme rotsnaalden rond het dorp Rhumsiki, ooit waren dit de schoorstenen van de omliggende vulkanen
 • Een spectaculaire wandeling, met een ervaren gids over het basalt in de vallei rondom Rhumsiki
 • Een game-drive in Waza National Park, hier ziet u de grootste verscheidenheid aan wilde dieren
 • U kunt deze rondreis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand bij Kribi
Prijsindicatie: Vanaf € 3000,- p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Geert Vercauteren

Rhumsiki

Het dorp Rhumsiki ligt in één van de meest bijzondere landschappen van Kameroen: een ‘maanlandschap’ gedomineerd door enorme rotsnaalden van soms wel honderd meter hoog...

Meer informatie
Geert Vercauteren

Waza National Park

Het meest bekende van de zes wildparken in Kameroen met ook de grootste verscheidenheid aan dieren. In geen enkel...

Meer informatie
 • Anne Salome

  We hebben geweldige drie weken gehad in Kameroen. Veel foto's gemaakt en filmpjes. Veel cultuur gesnoven.

  Meer informatie
sluiten