Share

Rondreis Midden-Amerika

Rondreis Guatemala, El Salvador, Nicagarua en Costa Rica

Een zeer gevarieerde reis door 4 Midden-Amerikaanse landen waarbij u zelf bepaalt of u cultuur-, natuur- of community based excursies boekt. Met een pré tour aan Mayastad Tikal in Guatemala of een strandverblijf in Costa Rica kunt u uw reis helemaal naar eigen wens afmaken.

Maya's in Guatemala

De reis start in de hooglanden van Guatemala. Rond het prachtige Atitlán meer en op de traditionele markt van Chichicastenango ontmoet u verschillende Indianenstammen afstammend van de oude Maya’s die zich onderscheiden door hun kleurrijke kledij en eigen taal. In dit vulkanisch hooggebergte ligt ook het zeer charmante koloniale plaatsje Antigua, de oude hoofdstad van Guatemala. U reist door naar El Salvador en verblijft in koloniaal Suchitoto vlakbij het prachtige Suchitlan meer. Vandaar reist u verder deels per speedboot naar het “off the beaten track” Nicaragua.

Koloniale parels in Nicaragua

Granada en León zijn koloniale parels waar u uw ogen uitkijkt. Maar de grootste attractie van Nicaragua is waarschijnlijk de charme, authenticiteit en gastvrijheid van de trotse en levendige inwoners. Ometope eiland in het grote Nicaragua-meer herbergt twee immense vulkanen en is zowel een bijzondere natuur als cultuur-belevenis. U sluit af in het groene Costa Rica; u verblijft in het relatief kleine maar rustige Nationaal Park Rincon de la Vieja, vernoemd naar de nog actieve vulkaan in het park.

Tips & Tops Rondreis Midden-Amerika:

 U kunt bij de optionele excursies steeds iets anders kiezen, bijvoorbeeld:

  • Leer het traditionele gerecht van El Salvador te maken in een Papusas workshop op dag 7 (optionele community based excursie)
  • Maak een boottocht door de mangrove van Juan Venado Natural Reserve bij Leon, een goed bewaard geheim op dag 9 (optionele natuur excursie)
  • Maak een tour door het oude Granada op dag 11 met een traditionele paard en wagen (optionele cultuur excursie)
  • Bij Rincon de La Vieja op dag 15 kunt u een mooie Canopy tour maken (optionele natuur excursie)
  • U kunt uw reis ook uitbreiden met een pre tour aan de geweldige Maya Stad in de jungle van Guatemala, Tikal (2 dagen, 1 nacht)
  • Een strandverblijf in Costa Rica ter afsluiting raden wij u van harte aan, bijvoorbeeld bij Playa de Coco, slechts 2,5 uur rijden vanaf NP Rincon de la Vieja

Hoogtepunten van deze reis

Antigua

Antigua is een mooie koloniale stad, in de bergen van Guatemala.

Meer informatie

Meer van Atitlán

Lake Atitlán is omringd door vulkanen en wordt door velen gezien als een van de mooiste meren ter wereld.

Meer informatie

Chichicastenango

Chichicastenango staat bekend om de wekelijkse kleurrijke markt en de San Tomas kerk waar offers worden gebracht.

Meer informatie

Koloniale steden Leon en Granada

Granada is één van Midden Amerika’s mooiste koloniale steden. Granada is in 1524 gesticht en wordt gekarakteriseerd door haar Spaans koloniale, felgekleurde architectuur...

Meer informatie

Isla de Ometepe

Het mooie Isla de Ometepe herbergt twee immense vulkanen (Ometepe is “twee heuvels” in Nahuatl) met twee unieke ecosystemen. Het eiland...

Meer informatie
sluiten