Share

Rondreis Parels van de Golf

Dubai, Doha, Sir Bani Yas en Banana Island

Altijd al willen weten hoe een sjeik of sultan leeft? Tijdens deze reis, ontdekt u het. De luxe en het comfort zijn excellent, zelfs voor de maatstaven van de gemiddelde sjeik. De steden Dubai en Doha ontvangen hoog geëerde gasten met open armen. Vol zelfvertrouwen tonen zij hun weelde en succes. Vastbesloten bezoekers te imponeren met hun hoogste gebouwen en grootste winkelcentra. Maar zonder hun afkomst te verloochenen. Futuristische architectuur staat eerbiedig naast traditionele bouwwerken. De boodschap is duidelijk: hier kan wat nergens ter wereld mogelijk is.

De eilanden voor de kust van de Golfstaten hebben zich nog niet zo zelfverzekerd aan de wereld gepresenteerd. Maar iedereen die hier voet aan wal zet, kan rekenen op een prinselijke behandeling. Een privéchauffeur of watervliegtuig brengt ‘sjeiks en sultans’ naar de juiste bestemming op het eiland. Hier staan de strandstoelen klaar en is in de spa al een plekje gereserveerd. Er is één ding dat u hier zelf moet doen: genieten.

Tips & Tops Rondreis Parels van de Golf:

  • De Desert Island Lodge op Sir Bani Yas heeft haar eigen paardenstallen. Rijlessen of strandritten worden georganiseerd voor de gasten van dit resort
  • Oog in oog met een cheeta. Een safari mag op Sir Bani Yas niet ontbreken. Per jeep maar ook wandelend of op een mountainbike kunt u op zoek naar de natuurlijke bewoners van dit eiland
  • De mangroven rondom Sir Bani Yas laten zich het best per kajak ontdekken
  • Banana Island: het allernieuwste resort van Qatar uitgestrekt over het hele eiland
  • De wateren rondom Banana Island zijn minstens zo mooi als het eiland zelf. En duikcentrum heeft alle benodigdheden om ze te verkennen
  • Ervaren watersporters kunnen op Banana Island wakeboarden of windsurfen
  • Cruise langs de kust van het Banana Island voor prachtige uitzichten op de skyline van Doha
  • Dubai is meer dan het Burj Khalifa en het opgespoten palm-eiland. Een citytrip is niet compleet zonder een bezoek aan Bastakia, het oude deel van de stad
  • Dag in Doha: Souk Waqif, het Al Koot fort en een wandeling over de Corniche mogen niet op het programma ontbreken

Hoogtepunten van deze reis

De oude stad Dubai

Hoog en glanzend eisen de wolkenkrabbers alle aandacht op. Maar wie achter deze muur van moderniteit kijkt, ontdekt het Arabische vissersdorp van weleer.

Meer informatie

Banana Island Resort Doha by Anantara

Tropisch paradijs naast de stad

Meer informatie

Doha skyline

Alsof ze in een etalage staan. De gebouwen die Doha's skyline domineren laten zich vanaf de waterkant bereidwillig bewonderen. Glimmend van trots om alle aandacht die ze krijgen.

Meer informatie

The Dubai Mall

Totale verwarring ligt op de loer. Niet gek met zoveel keus. Passen? Proberen? Naar binnen, of toch alleen even in de etalage kijken? De Dubai Mall heeft meer dan mogelijk lijkt.

Meer informatie

Hoofdstad met allure

De moderne architectuur zal niemand verbazen. Maar de combinatie met antieke souk is verrassend stijlvol. Zo ook de hippe boulevard met oude islamitische kunst. Doha heeft smaak.

Meer informatie
sluiten