Share

Rondreis Singapore-Maleisië

Singapore

De reis begint in Singapore, een microkosmos van glinsterende wolkenkrabbers en weelderig groen met een hint van koloniale en Chinese invloeden. Deze ziet u terug in Chinatown, Little India en de Thian Hock Keng tempel. In Singapore is het fantastisch winkelen en zalig eten. Heerlijk om daarna door de goed bewaarde historische sites rond te dwalen bij de lichtjes in de nacht. 

Maleisië

Maak u op voor een indrukwekkende tegenstelling van de gecultiveerde steden op het Maleisisch Schiereiland en de nog maagdelijke natuur van Borneo. Varend door kalksteengrotten in Gunung Mulu N.P., tijdens een jungletrail neushoornvogels spotten in Tabin Wildlife Reserve, in een bootje de uitlopers van de Kinabatangan rivier in op zoek naar orang-oetans, neusapen en pygmee olifanten. Trekking door de schilderachtige Cameron Highlands, door regenwoud, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Sporend naar Rafflesia in het Royal Belum State Park. Steeds afgewisseld met verblijf in historische en koloniale steden die foodcourts en een smeltkroes van culturen gemeen hebben.

Tips & tops van Rondreis Singapore-Maleisië:

 • Geniet van het fenomenale uitzicht over de stad vanuit de Singapore Flyer, een enorm reuzenrad waar vanuit u bij helder weer zelfs zicht hebt op de kust van Indonesië en Maleisië. 
 • Bezoek in Singapore ook de National Orchid Garden en vergaap u aan de verscheidenheid aan kleuren en soorten van de orchideeën.
 • Bruisend Kota Kinabalu ligt aan zee en is omringd door schitterende stranden. Hier moet u zijn voor winkelcentra (Asia City Complex, Suria Sabah en 1Borneo) en foodcourts.
 • In Gunung Mulu N.P. maakt u een wandeling naar Lang Cave met zijn prachtige stalactieten en stalagmieten, de grootste grotpassage van de wereld, grenzend aan Deer Cave waar duizenden vleermuizen huizen. Het is een spectaculair gezicht wanneer de vleermuizen rond schemering uitvliegen op zoek naar voedsel. En wanneer de haviken toeslaan die voor de uitgang posten, wachtend op hún avondmaaltijd…
 • Durft u een wandeling langs het koppensnellerspad in Mulu N.P. aan?
 • Tabin Wildlife Reserve bestaat nog grotendeels uit ondoordringbaar woud. Hoogtepunt is de trekking naar de moddervulkaan waar u talloze dieren kunt identificeren aan de achtergelaten pootafdrukken.
 • Sukau is de toegangspoort tot de schitterende eco-bestemming Kinabatangan, de beste plek om in Borneo dieren in het wild te zien. Nachtelijke cruises beloven encounters met zoutwaterkrokodillen en - met een beetje geluk - de schuwe nevelpanter… Een onvergetelijke wildlife ervaring.
 • In Sandakan, ook wel bekend als ‘Little Hong Kong’, bezoekt u het Bornean Sunbear Conservation Centre waar momenteel 36 beren wonen die gered zijn van stropers.
 • Bezoek in Sepilok het rehabilitatiecentrum voor orang-oetangs, het is het grootste van de wereld.
 • Probeer in metropool Kuala Lumpur vooral de curry laksa en Hokkien mee.
 • De binnenstad van George Town is sinds de festival vieringen in 2012 versierd met street art van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. 
 • In Kota Bharu ervaart u nog het authentieke Maleisië. Verken de ambachtelijke werkplaatsen, eeuwenoude architectuur en Pasar Siti Khadijah, één van de meest gefotografeerde markten in heel Maleisië.

Hoogtepunten van deze reis

Cameron Highlands

De schilderachtige route door de Cameron Highlands leidt door regenwouden, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Hoog in de bergen zijn de magische nevelwouden.

Meer informatie

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een bruisende metropool met een multicultureel karakter, het straatbeeld toont grote contrasten. De lijst met aantrekkelijke bezienswaardigheden is lang, en elke maaltijd is een culinair feest!

Meer informatie

Penang

Street food mekka van Azië en geliefd om de bijzondere street art in het oude centrum van Georgetown

Meer informatie

Royal Belum State Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld en het thuis van de Maleise tijger, Withandgibbon, Aziatische olifant, Maleise beer, Sumatraanse neushoorn en Maleise Tapir.

Meer informatie

Kinabatangan rivier

De 560 km lange Kinabatangan rivier kronkelt zich een weg door de weelderige jungle van Sabah; het perfecte uitgangspunt om wilde dieren te zien. 

Meer informatie
sluiten