Share

Rondreis Klassiek en comfortabel Maleisië

Rondreis langs steden, oerwoud en strand

Tussen de historische monumenten, moderne hoogbouw en gigantische shopping malls van Singapore en Kuala Lumpur liggen vele verrassingen: een levendige markt, kleine straten vol couleur locale, volgepakte Chinese en Indiase winkels, een boeddhistische tempel of een moskee. U bent nooit ver verwijderd van straattentjes met verse gerechten. Proef eens een roti canai, verleidelijk lekker!

Zodra de route afbuigt naar het binnenland verandert het landschap dramatisch. Rondom akkers en open velden is de natuur ontembaar, dichte wouden begrenzen het uitzicht. Te voet betreedt u voor het eerst de jungle. Geef oren en ogen de kost tijdens uw speurtocht naar primaten, civetkatten en toekans. De panorama’s van de Cameron Highlands worden bepaald door glooiende hellingen, het regelmatige ritme van rijen theestruiken, en oude landhuizen in Tudor-stijl.

In de steden langs de westkust van Maleisië wordt u ondergedompeld in diverse culturen, die allemaal deel uitmaken van het straatbeeld. Ook uw culinaire ontdekkingstocht neemt u mee naar verre oorden.

Exotisch en paradijselijk eindigt uw reis op een tropisch eiland. In een heerlijk resort kunt u zich overgeven aan de zon en de zee, maar ook hier kunt u nogmaals op verkenning gaan door een tropisch regenwoud. 

Tips & Tops van Rondreis Klassiek en comfortabel Maleisië:

 • In het hypermoderne Singapore bezoekt u tijdens een stadstour historische monumenten en tempels, levendig Chinatown en prachtige stadsparken.
 • De oude havenstad Malakka ontdekt u het beste te voet of per trishaw. De multiculturele erfenis uit Nederland en Portugal, China en India geeft de stad een bijzondere sfeer.
 • Kuala Lumpur is een drukke, moderne metropool met een rijke geschiedenis. Oude monumenten vertellen over de Brits-koloniale periode, tempels en moskeeën over de religieuze verscheidenheid binnen Maleisië. Gaandeweg maakt u bovendien kennis met de rijkdom aan culinaire invloeden.
 • Bezoek Batu Caves op weg naar de binnenlanden van Maleisië. U doorkruist dichte jungle met talrijke watervallen, en geniet uw lunch op Fraser’s Hill, een klein en charmant bergdorp.
 • Bent u in Raub als de Rafflesia bloeit? Dit is uw kans om de grootste bloem ter wereld te zien!
 • De Cameron Highlands behoren tot de mooiste landschappen van Maleisië, met indrukwekkende wouden en vele plantages. In deze weelderige omgeving verblijft u in een heerlijk spa-resort.
 • Ipoh is bekend vanwege de tinmijnen en de vele opmerkelijke culinaire specialiteiten. Minder bekend maar zeer bijzonder zijn de 3.000-jaar oude schilderingen op kalkstenen rotswanden, even buiten de plaats. 
 • In de verstilde ruimte van Perak Tong Cave-tempel is een enorm staand boeddhabeeld, omgeven door prachtig gekleurde schilderingen.
 • Vraagt u zich af hoe al die kostelijke gerechten op het eiland Penang worden bereid? In Georgetown kunt u een kookworkshop volgen. De les begint op de markt.
 • In een klein nationaal park kunt u op zoek gaan naar primaten, otters en schubdieren. Dit kan vanaf de grond, maar u kunt het woud ook bewonderen vanaf de canopy walk op 15 meter hoogte.
 • De mooiste zonsondergang geniet u op de top van Penang Hill, en de nabijgelegen Kek Lok Si-tempel is ’s avonds ronduit magisch…
 • U kunt uw reis afsluiten met een verblijf op een tropisch eiland. Langkawi is de meest nabijgelegen optie, maar Maleisië heeft veel mogelijkheden voor actieve, of juist zalig ontspannen dagen aan een strand.
 • Deze reis kunt u ook maken met huurauto waarbij u zelf de hoogtepunten gaat bezoeken. Vraag onze reisspecialisten naar meer informatie.

Hoogtepunten van deze reis

Cameron Highlands

De schilderachtige route door de Cameron Highlands leidt door regenwouden, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Hoog in de bergen zijn de magische nevelwouden.

Meer informatie

Langkawi archipel

Omringd door het turquoise water van de Andaman zee liggen de 99 eilanden van de Langkawi archipel. Alleen de vier grote eilanden zijn bewoond, de overige 95 eilanden zijn ongerepte, idyllische juweeltjes.

Meer informatie

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een bruisende metropool met een multicultureel karakter, het straatbeeld toont grote contrasten. De lijst met aantrekkelijke bezienswaardigheden is lang, en elke maaltijd is een culinair feest!

Meer informatie
sluiten