Share

Selfdrive Argentinië 'The best of North & South'

Per huurauto door Noord en Zuid-Argentinië

Natuurlijk start een reis door Argentinië en Chili in Buenos Aires. Maar na een culturele onderdompeling in het Parijs van het zuiden is het tijd om afscheid te nemen van de bewoonde wereld. De Perito Moreno gletsjer, de iconische torens van Torres del Paine en de watervallen van Iguazú wachten... Het zijn slechts enkele van de natuurschoonheden waarlangs deze self drive u leidt.

Terwijl u de route in uw eigen tempo aflegt trekken de meest uiteenlopende landschappen aan u voorbij. Kleurrijke bergen, gletsjers, meren en rivieren maken plaats voor eindeloze zoutvlaktes, wijngaarden en cactusvelden. Schilderachtige valleien gaan over in hoogvlaktes. Waar flamingo’s, roofvogels, guanaco’s en puma’s vrij spel hebben.

Tips & tops van Selfdrive Argentinië 'the best of north and south':

 • Bezoek in Buenos Aires de antiekmarkt van San Telmo, laat u rondleiden door het imposante operagebouw Teatro Colón, bezoek de hippe restaurants en winkels in Palermo, doe een fietsexcursie door de stad en volg een tangoles!
 • El Calafate is uitvalsbasis voor een bezoek aan de bekende Perito Moreno gletsjer. Tijdens een boottocht ziet en hoort u het ijs van de gletsjer afbreken, een onvergetelijke ervaring.
 • De beste plek in Argentinië om een wandeltrekking te maken is El Chaltén.
 • De hoogtepunten van Torres del Paine - hét nationale park in Chili - zijn de Grey gletsjer, de Valle Frances (de Franse Vallei), de blauwe meren, los Cuernos en natuurlijk de majestueuze granieten Torres. Ontdek het park per auto, te voet of te paard.
 • Salta ligt tegen het Andes gebergte aan en heeft als bijnaam ‘la Linda’ of 'de schone', mede vanwege de indrukwekkende koloniale gebouwen.
 • Purmamarca is een van de meest pittoreske dorpjes in de Humahuaca Kloof. Het betekent ‘leeuwendorp’ in het Quechua en is beroemd om de bonte kleuren en geluiden.
 • Cachi, ooit een indianennederzetting, nu een rustig, vredig dorpje waar het dagelijks leven zich voornamelijk op het grote plein afspeelt. De meeste huizen zijn in adobestijl gebouwd; elegante zuilenrijen, strakke rechtlijnige gevels, oude lantaarns en patio's vol met planten.
 • De route van Cafayate naar Salta gaat door de Quebrada de las Conchas vallei (Vallei van de schelpen), bijzonder vanwege de vorm van de rotsen.
 • Op het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay vindt onophoudelijk een natuurschouwspel plaats, de imposante watervallen van Iguazú. Omringd door tropisch regenwoud, onbetwist de mooiste watervallen ter wereld!
 • Voor een cultureel uitje in de omgeving van Iguazú bezoekt u de nabijgelegen Jezuiten-ruïnes.
 • Voor een optimale beleving van deze combinatiereis van Zuid en Noord, raden wij aan de reis per huurauto in de maanden oktober, november of december te plannen.
 • Deze reis kunnen wij aanbieden in verschillende klassen accommodaties.

Hoogtepunten van deze reis

Buenos Aires

De meest fascinerende stad van Latijns-Amerika, ook wel het Parijs van het zuiden genoemd

Meer informatie

Watervallen van Iguazú

Indrukwekkende watervallen op de grens van Argentinië en Brazilië

Meer informatie

Salta en omgeving

'La Linda' in het Andesgebergte, het perfecte uitgangspunt voor een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca en Cafayate

Meer informatie

Argentijns Patagonië

Indrukwekkende gletsjers, meren en ijsbergen in het zuiden van Argentinië

Meer informatie

Torres del Paine

Een van Zuid-Amerika’s mooiste nationale parken is Torres del Paine, in het zuiden van Chili.

Meer informatie
sluiten