Share

Selfdrive door het ruige zuiden

Rondreis per huurauto door Patagonië

Deze zeer afwisselende reis door het zuiden van Chili en Argentinië heeft vele verrassingen. Vanuit Santiago de Chili vliegt u naar het wonderschone merengebied. Ontdek de nog niet toeristische, ruige regio Aysen in Patagonië per huurauto langs het mooiste deel van de roemruchte Carretera Austral. Rijd vervolgens door de verlaten Patagonische steppen over de Ruta 40 naar hoogtepunten als El Chaltén, Perito Moreno en Torres del Paine. Laat u verwennen tijdens de spectaculaire expeditiecruise met de Australis van Punta Arenas naar Ushuaia door Vuurland, het 'einde van de wereld'. De reis eindigt in bruisend Buenos Aires.

Tips & Tops Selfdrive door het ruige zuiden:

  • In het merengebied kunt u zowel aan Argentijnse als aan Chileense zijde een rondreis per huurauto maken.
  • De beste reistijd is van midden oktober tot en met eind maart.
  • Start met een verblijf in een wijnhuis in de buurt van Santiago bijvoorbeeld Viña Vik Millahue of aan de kust in authentiek Valparaiso.
  • In Torres del Paine kunnen we ook een trekking met verblijf in refugios voor u organiseren of een verblijf in een luxe tented camp (Ecocamp of Patagonia Camp). Boek ook een speciaal programma 'Op zoek naar de poema'.
  • De Australis cruise is een expeditie cruise met zodiac-excursies, wandelingen en lezingen; een geweldige manier om van Chili naar Argentinië te reizen (of andersom). Kom in contact met de natuur van dit unieke gebied: ontmoet de kolonies pinguïns, zeeleeuwen en zeevogels, vaar langs immense gletsjers en bezoek de beruchte Kaap Hoorn.
  • Een greep uit aanbevolen accommodaties: Hacienda Tres Lagos – Puerto Guadal, Hosteria El Pilar – El Chaltén, Tierra Patagonia – Torres el Paine, Hotel Arakur – Ushuaia.

Hoogtepunten van deze reis

Buenos Aires

De meest fascinerende stad van Latijns-Amerika, ook wel het Parijs van het zuiden genoemd

Meer informatie

Santiago de Chile

De hoofdstad van Chili met de mooie wijk Bellas Artes

Meer informatie

Chileens merengebied & Chiloé

In het midden van Chili ligt een uitgestrekt merengebied met een aantal bijzondere nationale parken

Meer informatie

Regio Aysén

Een van de meest ongerepte gebieden van Chili met een adembenemend mooi landschap

Meer informatie

Torres del Paine

Een van Zuid-Amerika’s mooiste nationale parken is Torres del Paine, in het zuiden van Chili.

Meer informatie
sluiten