Share

Rondreis Zuid-Soedan en Oeganda

Een tocht langs de Witte Nijl

Dit prachtige avontuur begint voor u in Zuid-Soedan, waar u na een bezoek aan de Dinka, een gastvrij en vriendelijk volk, een tocht maakt door de Sudd Moerassen, een van de bekendste moerasgebieden langs de Witte Nijl. 

Grote migratie in Boma National Park

In Boma National Park kunt u in de maand mei, getuige zijn van de grote migratie van antilopen, gazelles en zebra’s. Nog groter en indrukwekkender dan in de Serengeti! In november trekken de dieren weer van zuid naar noord (Sudd moerassen). Het Boma National Park is ongeveer 22.800 km groot, ongeveer de helft van Nederland, ruimte genoeg dus voor de olifanten, buffels, giraffes, leeuwen, nijlpaarden en vele vogelsoorten die u hier tegen kunt komen.

Tijdens een chimpansee trekking in Murchison Falls National Park loopt u onder de imposante mahoniebomen (60 meter hoog) door. Bij Murchison Falls ziet u de onvoorstelbare kracht waarmee de Nijl letterlijk door de smalle doorgang, 7 meter, wordt geperst. De meerdere regenbogen die ontstaan door de verkoelende mistregen laten een bijzonder schouwspel zien.

Tips en Tops rondreis Zuid-Soedan en Oeganda:

  • Plan uw reis in de maand mei en wees getuige van de spectaculaire migratie
  • Een zelden bezocht deel van Afrika
  • Ontmoet de bijzondere stammen in Zuid-Soedan en het noorden van Oeganda
  • Kidepo is een nauwelijks bezocht national park in Oeganda met een beeldschoon landschap
  • Een van onze meest unieke reizen. 

 

sluiten