Share

Island hopping Seychellen

Van eiland naar eiland

Ontspannen en inspannen, dat kunt u op deze ontdekkingsreis waarbij u de drie hoofdeilanden, Mahé, Praslin en La Digue bezoekt. Mahé is de grootste van de 115 eilanden van de Seychellen met een indrukkend rijke flora en fauna. Naast aangenaam vertoeven op de maar liefst 68 adembenemend mooie stranden, wandelt u over de mooiste routes in Morne National Park en beklimt u de Morne, een bijna duizend meter hoge bergtop. Theeplantages, scheepswrakken, reuzenschildpadden, walvishaaien en roggen zijn als het ware ‘slagroom’ op de taart.

Praslin daarentegen is minder bergachtig maar bezit een haast paradijselijke fauna. Palmbomen in overvloed en de Coco-de-Mer met haar sensuele vruchten, het symbool van dit eiland. Ook treft u hier de zeldzamen zwarte papegaai. U kunt ervoor kiezen om een beetje te wandelen en te luieren, maar ook om te snorkelen, duiken, zwemmen, zeilen en vissen zijn deze eilanden de ideale plek!

U krijgt het gevoel alsof de tijd heeft stilgestaan zodra u voet aan wal zet op La Digue, bewoners verplaatsen zich fietsend of met ossenwagens. Het zilveren strand van Anse Source d’Argent, omgeven door lichtroze granieten rotsblokken en kokospalmen is adembenemend mooi.

Tips & Tops Island hopping Seychellen:

  • Breng een bezoek aan de geurende en kleurende markt van de hoofdstad Victoria
  • Zin in actie? Trek erop uit en neem één van de vele wandelpaden in Morne National Park
  • Breng een bezoek aan Vallée de Maie en ontdek de legende van de Coco-de-Mer en met een beetje geluk maakt u kennis met de zwarte papegaai!
  • Laat u verrassen door de overheerlijke gerechten uit de Creoolse keuken
  • Een natuurliefhebber? Integreer een nacht op Bird island of Cousine island of breng een bezoek aan Aride Nature Reserve island!
  • U kunt deze reis naar wens verlengen. 

 

Hoogtepunten van deze reis

Mahé Island

Mahé Island is het grootste van de 115 eilanden en in omvang vergelijkbaar met Texel. Het wordt ook wel eiland van overvloed genoemd vanwege de rijke flora en fauna. U kunt er optimaal van genieten...

Meer informatie
Raymond Sahuquet

Praslin Island

Minder bergachtig dan Mahé en daardoor gezegend met een paradijselijke flora. Het eiland is zo speciaal dat ooit werd gedacht dat dit de echte Hof van Eden was. De vele palmbomen verklaren...

Meer informatie
Raymond Sahuquet

La Digue island

Het eiland La Digue heeft de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Wie dit eiland bezoekt, belandt in een wereld waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bewoners verplaatsen zich met fietsen en ossenwagens...

Meer informatie
sluiten