Een complete Zuid-Afrika ervaring!

"We hebben een nieuw, ander stuk van Zuid-Afrika leren kennen"

- Jan en Tiny Frusch -

Beste Jozef,

Gisteren teruggekeerd van alweer een hele mooie reis in Zuid-Afrika. We hebben een fantastische vakantie gehad, in mooie accommodaties. Het was wel anders dan eerdere Afrika reizen, omdat er naast safari veel ruimte was om andere dingen te ondernemen. Maar dat was juist leuk, en daardoor hebben we een nieuw, ander stuk van Zuid-Afrika leren kennen.

Nog iets meer in detail:

  • In Kaapstad stond iemand ons op te wachten en bracht ons netjes naar Sea Five. Goed dat dit transport geregeld was. Het was al laat, en nogal een eind rijden naar Sea Five, dus goed dat we dit niet meer zelf hoefden te doen.
  • Sea Five is topplek. Prachtige kamers, geweldige service, heel persoonlijk. Bovendien loop je in een paar minuten naar de boulevard van Camps Bay, waar je prima restaurantjes vindt. Met name The Codfather kunnen we aanraden, heerlijke vis en seafood, en goede service. Hebben ook gegeten in Umi, Japans, iets minder (o.a. omdat ze ons de duurste wijnen probeerden aan te smeren), maar wel goed.
  • Auto werd netjes om 8:00 uur bezorgd, Toyota RAV4 in perfecte staat, fijne auto. We waren wel verbaasd dat we nog zelf moesten betalen voor het feit dat we de auto inleverden in Port Elizabeth. Hadden gedacht dat dit in de huurprijs zat.
  • Babylonstoren is een echte aanrader. Fantastische cottage, top service, goed restaurant Babel waar we twee keer gedineerd hebben, en de Greenhouse is prima voor lunch. We hebben de Garden Tour gedaan, dat is heel erg leuk, door een zeer enthousiaste dame, die met passie en humor over ‘haar’ tuin praat. We hebben ook de Wine Cellar Tour gedaan, maar die kan ik niet aanraden. Werd afgeraffeld. De Spa hebben we niet kunnen testen. Zat vol, helaas hadden we niet van tevoren geboekt.
  • Blue Gum is ook een fijne plek. Mooie kamer, geen airco, en daardoor een beetje warm. Ook hier goede service en uitstekend eten in het eigen restaurant. Ze hebben hier de policy dat gezinnen met kleinere kinderen uiterlijk om 19:00 uur klaar moeten zijn met het diner, zodat later mensen zonder kinderen in alle rust kunnen dineren. En dat vonden wij natuurlijk prima.
  • La Plume is opnieuw een echte aanrader. Hele fijne sfeer, mooi ingericht met veel oog voor detail (de poten van het vrijstaande bad zijn struisvogel voeten !), heerlijk eten en uitstekende  service. We hebben ook een tour gedaan van de boerderij, werd verzorgd door de boer zelf, heel leuk om te zien hoe men struisvogels kweekt, en wat er allemaal bij komt kijken. Oudtshoorn zelf is overigens ook een leuk stadje, met volop keuze in leuke restaurantjes en winkeltjes.
  • Meerkat excursie is heel leuk. Vroeg op (om 5:00 op de afgesproken plek), maar heel leuk, en ook natuurlijke gedrag van de stokstaartjes. Ze worden niet gevoerd, en zijn dus niet tam. We gingen op klapstoeltjes op 10m van hun hol zitten, en wachten tot ze naar buiten komen. Dan gaan ze opwarmen in de zon, en spelen een beetje. Ze trekken zich niets aan van de bezoekers, eigenlijk op zelfde manier zoals veel dieren in wildparken normaliter reageren op een safarivoertuig op voldoende afstand.
  • Over Samara hoef ik niets meer te zeggen. Top. Net zo goed als 4 jaar geleden, heerlijke service, voelde aan als weer terugkomen bij oude vrienden (hoewel er helemaal niemand werkte die we van 4 jaar geleden herkenden).
  • Reis terug via Port Elizabeth en Johannesburg prima verlopen.

Het was weer top, en allemaal perfect geregeld, waarvoor dank.

We denken al na over plannen voor 2015. We nemen binnenkort contact op. We komen niet naar de vakantie-beurs, Jan is dan net terug van 2 weken China.

Met vriendelijke groeten,

Jan en Tiny Frusch

De heer en mevrouw Frusch reisden twee weken lang door Zuid-Afrika. Via Kaapstad, Franschoek, Swellendam, Oudtshoorn naar Samara Private Game Reserve. Kortom een citytrip, de Kaapse wijnlanden, een stukje Tuinroute en Westkaap om af te sluiten met een safari. Een complete Zuid-Afrika ervaring!

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top