Rondreis Peru

Ook de treinreis van Puno naar Cusco was een hoogtepunt van onze reis, wat een beleving. En om onze reis af te sluiten op het strand van Mancora was de kers op de taart.
Pauline Bielschowsky-Sterenborg

Beste Robert en team van Untamed Travelling,
 
Afgelopen zaterdag zijn wij thuisgekomen van onze drie weken durende rondreis door Peru. En wij kijken terug op een fantastische reis met enerverende en imponerende indrukken van een prachtig land. Wat een mooie natuur, cultuur en mensen. Met heerlijk eten en drinken. En wat een goed georganiseerde reis, dank!
 
Onze positieve ervaringen met Untamed begonnen al tijdens de voorbereiding van onze reis. Robert heeft goed geluisterd naar onze wensen en deze vormgegeven in een prachtige op maat afgestemde reis. En die positieve ervaringen uit de voorbereidende fase zijn gedurende onze hele reis bevestigd; het programma voldeed volledig aan onze wensen en verwachtingen. Misschien zelfs wel meer dan dat.

Ook de uitvoering in Peru door de lokale agent was bijzonder goed. Met professionele gidsen met een zeer persoonlijke benadering die de sfeer in ons gezin heel goed aanvoelden. Met goede chauffeurs. En met een zeer punctuele naleving van het gehele programma; de gidsen, transfers en contacten waren tot in detail verzorgd.
 
Toen ons programma omgegooid moest worden omdat de Sacred Valley onbereikbaar werd door een vooraf aangekondigde staking heeft de lokale agent dat ook zeer efficiënt en kordaat aangepakt en opgelost. Door te schuiven met de excursies over de dagen hebben wij niets van het geplande programma hoeven te missen. Omdat ons hotel in de Sacred Valley niet bereikbaar was hebben zij ons verblijf in het hotel in Cusco verlengd. Aanvankelijk zou dat met bijbetaling moeten maar na overleg is dat kosteloos en schijnbaar moeiteloos geregeld. Klasse!
 
Als ik een minder punt moet noemen dan is het ons hotel in de Colca Canyon. Het Eco Inn Hotel in Yanque voldeed niet aan onze vooraf gestelde verwachtingen. Zeker niet in vergelijking met de andere hotels. Het stond op ons programma als een Tourist Superior hotel. Maar het was het enige hotel waar geen drinkwater op de kamer stond, waar niet continu warm water was (en dat is een nare ervaring als het ’s avonds en ’s nachts vriest) en waar naast ontbijt en diner op andere momenten geen service was.
 
Ik zou ons programma aan iedereen aan willen bevelen. We hebben heel veel hoogtepunten van het prachtige Peru gezien en beleefd. Hoogtepunten die waarschijnlijk door veel reizigers bezocht zullen worden. Maar ook de treinreis van Puno naar Cusco was een hoogtepunt van onze reis, wat een beleving. En om onze reis af te sluiten op het strand van Mancora was de kers op de taart.
Wij hebben onze reis afgesloten met een fantastisch diner in een van de genormeerde restaurants van het culinaire paradijs dat Lima is. Met vier van de beste restaurants van de wereld (San Pelegrino lijst 2016) zou dat nog een programmatip kunnen zijn voor reizigers die net als wij ook van lekker eten en drinken houden.
 
Ik zal Untamed Travelling graag aanbevelen aan iedereen die een mooie reis wil maken. Dank voor deze ‘memories for a lifetime’!
 
Hartelijke groet,
 
Pauline Bielschowsky-Sterenborg

sluiten