Peru, Ecuador en de Galapagos

Het klopte van A tot Z
Co & Joke Vink

Beste Jozef & medewerkers,

Het klopte van A tot Z.

Een perfect georganiseerde (door Robert) en uitgevoerde reis door Peru en Ecuador met een spectaculaire afsluiting op de Galapagos eilanden. Het reisschema bracht ons geleidelijk naar grote hoogten. Na een bezoek aan Lima en Paracas (Nazcalijnen) stijgen we via Arequipa en Colca Canyon naar het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt in Peru, het Titicacameer met de drijvende rieteilanden van de Uros. Vervolgens naar Cuzco, Ollantaytambo en Machu Picchu. De drie gidsen die ons 18 dagen door Peru begeleidden waren behalve vriendelijk en behulpzaam ook uitermate bekwaam en ter zake kundig. De door jullie geboekte hotels behoren ongetwijfeld tot de absolute top van Peru. Grote klasse! We realiseren ons dat reizen in de regentijd risico’s met zich mee brengt maar in dat opzicht hebben we alle geluk van de wereld gehad, de regen viel vooral ’s nachts. Bovendien hebben we nu wel kunnen genieten van een mooie, groene natuur.  

Blank

Ook in Ecuador klopte het als een bus. Het verblijf in de Amazone (Napo Wildlife Center) was absoluut onvergetelijk. De Cotopaxi vulkaan in het gelijknamige nationaal park bevelen we van harte aan. Het was het bezoek (en de bijbehorende klimpartij) meer dan waard. Na alle folklore, historie en het spektakel van Peru waren de uitstapjes naar Otavalo, Zumbahua en het kratermeer Quilotoa minder mooi dan verwacht. Ook de haciënda’s in Otavalo en in de buurt van Cotopaxi konden ons niet bekoren. 

Het absolute hoogtepunt van de vier weken durende reis ligt toch op (en naast) de Galapagos eilanden. Vanuit een fantastisch hotel hebben we diverse excursies op land en water gemaakt. We hanteren het standpunt dat we een eenmaal bezocht land niet opnieuw gaan bezoeken, maar voor de Galapagos maken we een uitzondering. Die blijven op onze lijst staan.

Kort samengevat: het was een SUPER reis, we hebben veel geweldige ervaringen opgedaan, goede herinneringen mee naar huis genomen en alleen footprints achtergelaten.

Groet,

Co & Joke Vink

Blank
sluiten