Rondreis door geweldig Peru

We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen hoe geweldig Peru is...
Hans van Noort en Sandra Amor

We zijn nu een weekje terug van onze reis door Peru, en weer enigszins hersteld van alle indrukken op deze fantastische trip. We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen hoe geweldig Peru is, en wat we er allemaal hebben gezien en gedaan. Wel wilden we laten weten dat we buitengewoon tevreden zijn over de organisatie en planning van de reis. 

In een vreemd land verkerend, en de taal nauwelijks sprekend, is het enorm plezierig als de ontvangst op het vliegveld gaat zoals gehoopt, het hotel inderdaad geboekt blijkt, de gids er 's ochtend op de afgesproken tijd staat, en het vervoer vlekkeloos blijkt te zijn geregeld. We waren onder de indruk van de vriendelijkheid, attentheid, en stiptheid van alle medewerkers van de lokale agent. Onze rondreis vergde nogal wat geregel, maar er is geen enkel moment geweest waarop we ons in de steek gelaten voelden. Alles ging op rolletjes. Met name de verschillende plaatselijke gidsen hebben enorm bijgedragen tot een soepel en zeer plezierig verloop van de verschillende bezoekjes en uitstapjes. Verschillenden van hen gaven ons echt het gevoel dat we welkom waren, en deden merkbaar hun best om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken. 

Blank

 

Naast het geplande programma hebben we met plezier nog wat aanvullende uitstapjes gemaakt. De accommodatie was als regel prima (in Paracas zelf buitengewoon!). Op de Inca trail ging Ruben zelfs zover dat hij de rugzak van Sandra overnam (de tocht bergop naar dead women's pass was geen eenvoudige!).

Op onze reis hebben we verschillende andere toeristen ontmoet die te kampen hadden met verloren bagage, het niet doorgaan van geplande uitstapjes, en andere zaken die een vakantie al snel kunnen bederven, nog maar eens onderstrepend dat een perfect verlopen trip geen vanzelfsprekendheid is. In onze feedback naar de lokale agent hebben we onze algemeen grote tevredenheid aangegeven, en konden we slechts twee detail-opmerkingen
maken over zaken die net wat beter hadden gekund (de zeer matige service in het hotel in Cusco bv.) maar we beschouwen die details als onvermijdelijke dipjes in een overigens perfect verlopen vakantie.

Het laatste (voor ons verrassende) diner in Lima, in la Rosa Nautica, was daarentegen een voorbeeld van hoe aan de andere kant er weer dingen boven verwachting gingen. Zelfs het weer was ons op twee regenbuitjes na buitengewoon goed gezind.

Kortom: we zijn zeer tevreden en willen willen jullie graag bedanken voor de perfecte organisatie van e.e.a. We kijken terug op een grandioze trip.

Nogmaals dank, en vriendelijke groet,

Hans van Noort en Sandra Amor

sluiten