Share

Bangkok

City of angels 

Bangkok of Krung Thep Maha Nakhon is een dynamische cultuurrijke metropool waar kosmopolitische winkelcentra met ultraluxe bioscopen slechts minuten lopen verwijderd zijn van eeuwenoude tempels en gebouwen, waar het nachtleven zowel trashy, verfijnd als pretentieloos is, waar streetfood met een Michelinster bekroond is en waar de Chao Phraya rivier met al haar vertakkingen nog steeds de levensader is.

Het ís even wennen aan de verzengende hitte, de lawaaierige verkeersdrukte en de potpourri van geuren voordat u ontdekt in wat voor culturele parel u terechtgekomen bent waar de mensen ongekend hartelijk zijn.

In het historische centrum bevindt zich het Grand Palace, een uitgebreid complex waar de belangrijkste tempel Wat Phra Kaeo met zijn schitterende smaragdgroene Boeddha deel van uitmaakt. Wat Pho is de grootste en oudste tempel van de stad waar een gigantische gouden boeddha ligt te slapen. Beklim de 300 treden naar Wat Saket voor een spectaculair uitzicht over de stad. Jim Thompson House, het huis van de overleden Amerikaanse zijdehandelaar, is een prachtig voorbeeld van traditionele Thaise bouwstijlen.   

Ontsnap aan de concrete jungle in een longtail boot en ontdek al varend de serene rust in de authentieke houten dorpjes in de klongs. Maak een dagtrip naar de drijvende Amphawa markt, neem plaats op de traptreden langs het water terwijl er een heerlijke lunch met verse zeevruchten en noedels voor u wordt klaargemaakt in een bootje beneden u. Voor een écht lokale markt gaat u naar de sloppen van Khlong Toei. Weer een totaal andere ervaring dan de Chatuchak weekendmarkt die een oppervlakte beslaat van maar liefst zeven voetbalvelden; een van de grootste markten ter wereld waar alles wat er in Thailand te koop is aangeboden wordt.

Vijftig districten vol karakter, vol leven... De City of Angels is een unieke stad met een aanstekelijke energie die nergens mee te vergelijken is. Laat de meest bezochte stad ter wereld ook opnemen in uw reis op maat.

sluiten