Singapore

Futuristische smeltkroes

Tanveer Badal

Singapore

Futuristische smeltkroes

Tanveer Badal

Singapore reizen

Futuristische smeltkroes

Stadstaat Singapore is het kleinste en meest westerse land van Zuidoost-Azië, een kluster van tropische eilanden waarvan bijna de helft onbewoond. Het grootste, het diamantvormige Singapore eiland is met zijn felverlichte havenstad in korte tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste hubs van de wereld. De van Peranakan cultuur doordrenkte metropool is er een van contrasten, waar rokerige tempels worden overschaduwd door spiegelende wolkenkrabbers, oude winkelhuizen trendy cocktailbars herbergen, Hawkercentra concurreren met sterrenrestaurants en groene parken zijn aangelegd in futuristische architectuur.Neem de tijd in deze smetteloze stad voor hectisch Little India waar handelaren hun kruiden rondstrooien, voor Kampong Glam, het voormalige huis van de lokale sultan, een eclectische mix van islamitische winkels en eetgelegenheden, hipster bars en boetieks. Bezoek Marina Bay Sands - een hotel, casino, winkelcentrum, theater, zwembad en museum in één - en Orchard Road, ooit bekleed met nootmuskaat en peperplantages, nu de etalage van de materiële genoegens.

Singapore’s best bewaarde geheim

Laat het rumoer van de stad achter en vaar naar Lazarus eiland, Singapore’s best bewaarde geheim. Met de parelwitte zandstranden, azuurblauwe wateren en wuivende palmbomen is er voor iedere zon en zee liefhebber wel een onontdekt plekje om blootvoets te luieren. Ook de schilderachtige vissersdorpen op het Indonesische Bintan zijn een uitstapje meer dan waard. Of bezoek schildpaddeneiland Kusu, volgens de overlevering veranderde een gigantische schildpad zichzelf in het eiland om schipbreukelingen te redden.

Rondreizen Singapore

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Singapore

Top accommodaties in Singapore

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Singapore