Zuidpool

Expeditiecruises naar Antarctica

Zuidpool

Expeditiecruises naar Antarctica

Zuidpool reizen

EXPEDITIECRUISES NAAR HET ZEVENDE CONTINENT

Ontdek het meest ongerepte continent op aarde dat grotendeels schuil gaat onder sneeuw en ijs en omringd is door een landschap van ijzige gletsjers en imponerende ijsbergen. Antarctica heeft de meest voedselrijkste wateren ter wereld, waar in grote getale pinguïns, albatrossen, zeehonden en vooral ook walvissen leven. Met een expeditiecruise bezoekt u in ieder geval diverse locaties van de zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland, het meest exotische deel van Antarctica met een rijke fauna. De vele baaien, eilanden en zeestraten met klinkende namen als Paradise Bay of Deception eiland hebben zeer uiteenlopende karakteristieken. Langere routes leiden langs de zeer grote ijsbergen in de Weddellzee, de Falklandeilanden, de tienduizenden koningspinguïns Zuid-Georgia of passeren de zuidpoolcirkel.

DE EXPEDITIESCHEPEN: LUXE EN SPORTIEVE OPTIES

Expeditiecruises naar Antarctica vinden plaats vanaf oktober tot en met maart. U reist per goed uitgerust expeditieschip, aanpast voor een veilige vaart in poolgebied. De expeditiecruises worden begeleid door ervaren gidsen die uw reis tot in detail regelen, zodat u zorgeloos kunt genieten van de uitzonderlijk mooie natuur. Aan boord zijn volleerde wetenschappers die lezingen geven en u begeleiden tijdens de diverse zodiac-landingen, waarbij u de natuur van dichtbij kunt observeren. De exacte route zal steeds iets anders worden ingevuld, afhankelijk van getijde- en weersomstandigheden. U kunt kiezen voor grote luxe of een zeer comfortabel schip met opties voor sportieve activiteiten, zoals kajakken. De desolate ligging en extreme klimaatomstandigheden vergen aanpassingen en flexibiliteit, mensen zijn immers nietig en kwetsbaar in dit ruige ijslandschap. Verder is het ook mogelijk om de poolgebieden per vliegtuig te bereiken. U bespaart tijd, zonder dat dit ten koste gaat van het aantal dagen dat u rond het schiereiland doorbrengt.

Bekijk de verschillende opties voor expeditiecruises naar Antarctica, en houd daarbij in gedachten dat dit niet het volledige aanbod is. Wij informeren u graag persoonlijk over alle mogelijkheden.

Rondreizen Zuidpool

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Zuidpool

Beleef Zuidpool met Untamed

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Meer informatie

Zuid-Georgia

Adembenemend mooie sub-Antarctische landschappen en de hoogste dichtheid aan wildleven ter wereld. Op Zuid-Georgia leven miljoenen pinguïns, waaronder de statige koningspinguïns.

Meer informatie

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

Meer informatie

King George-eiland

King George-eiland is het grootste eiland van de Zuidelijke Shetland-eilanden. Indien u kiest voor een Fly-Cruise, dan is dit het vertrekpunt voor uw cruise in het Antarctisch gebied.

Meer informatie

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Meer informatie

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Meer informatie

Falklandeilanden

In de Zuidelijke Atlantische Oceaan, ver van het Argentijnse vasteland, liggen de Falklandeilanden. Hier vindt u een vleugje Brits plattelandsleven, omgeven door kleine eilanden met een ruige, onbedorven natuur.

Meer informatie

Paradise Bay

Een feeëriek landschap van kalm water met grillig gevormde ijsbergen, omgeven door gletsjers en bergen. De naam is goed gekozen, dit is beslist een hoogtepunt van uw reis!

Meer informatie

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Meer informatie

Top accommodaties in Zuidpool

Untamed Travelling

Van onze blog

Eclipsreis Antarctica 2021 - Spert Island - Untamed Travelling (Margreet)

Eclipsreis Antarctica

TESTEN, TESTEN EN CHAMPAGNE Slechts drie dagen had ik om me voor te bereiden op, wat voor mij de reis van mijn leven zou gaan worden; met een club astronomen…

Reismogelijkheden voor Zuidpool