Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Ray Stranagan

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Ray Stranagan

Drake Passage

‘DRAKE SHAKE’ OF ‘DRAKE LAKE’

De twee dagen durende oversteek is altijd opwindend, maar geen onverdeeld genoegen. Verschillende stromingen, de ontmoeting van warm oceaanwater met het koude water van het Antarctisch gebied, en de windsterkte bepalen hoe de dagen op open zee gaan worden.

In het ergste geval gaat u ervaren wat men bedoelt met de term ‘Drake Shake’, als een zeestorm aanzwelt en u urenlang wacht tot de golven minder hoog worden. Het kan zijn dat u zeeziek wordt, maar als u zeebenen heeft kunt u alsnog genieten van het woeste natuurspektakel.

In het meest gunstige geval toont de passage zich als ‘Drake Lake’. Rustige golven, een heldere hemel, een heerlijke overtocht. Ondertussen raakt u bekend met alle voorzieningen op het schip, en u leert de leden van het expeditieteam beter kennen. Boeiend zijn de thematische lezingen over het Antarctisch gebied, maar het is vooral spannend om onderweg al uit te kijken naar dolfijnen, en reusachtige albatrossen die schijnbaar moeiteloos door de lucht glijden.

Dan ineens is het zover, de stille aankondiging dat uw doel bijna in zicht is: een eenzame ijsberg drijft in die grote watervlakte. U heeft de Drake Passage bedwongen!

Rondreizen Zuidpool

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Drake Passage