Qatar

Schiereiland vol verborgen schatten

Qatar

Schiereiland vol verborgen schatten

Qatar reizen

De schatten onder het zand

Vraag het de vissers. In havenstad Al Khor kunnen zij zich nog levendig herinneren hoe er hier naar parels werd gedoken. Tegenwoordig zorgen olie en gas voor het inkomen van Qatar. Het schiereiland bestaat grotendeels uit woestijn, waarin talrijke schatten zich verborgen houden. Zo is er de binnenzee, het enorme meer midden in de woestijn. Of het groene mangrovebos Thakkira, dat zich eigenlijk alleen per kano echt laat ontdekken.

In Doha wacht het moderne stadsleven. Inwoners slenteren over de promenade, vernoemd naar de motor van de oude economie: the Pearl. In de hoofdstad gaat dit oude moeiteloos samen met het nieuwe. Oude islamitische kunst staat in het hypermoderne gebouw van het Museum of Islamic Art. En zowel de traditioneel Arabische markt Souq Waqif als het avonturenpark Alladins Kingdom zijn een attractie. De verre geschiedenis ligt verstopt binnen de zware muren van Zubara fort. Ooit een militaire vestiging, nu cultureel erfgoed en minstens zo indrukwekkend als het paleis van de emir. De skyline van Doha doet niet onder voor die van zijn bekende buurman Dubai. Vanuit het eiland Safliya heeft u prachtig zicht op de wolkenkrabbers die zich aftekenen tegen de helderblauwe lucht. En voor wie hierop toch uitgekeken raakt, zijn er volop watersportmogelijkheden: waterskiën, duiken, surfen.

Naast al deze schatten is er in Qatar natuurlijk ook gewoon een heleboel zand. Een uitgelezen kans om uw zandsurftechnieken te verbeteren. Bovendien is de zonsondergang het mooist tussen de zandduinen. En voor degene die de woestijn niet meer willen verlaten, ligt aan de horizon een bedoeïenenkamp. De kameel brengt u wel.

Rondreizen Qatar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Qatar

Beleef Qatar met Untamed

Kayakken door mangrove bos

Als een groen tapijt liggen de Thakira mangroves uitgerold langs de kust. Maar het tapijt vertoont kleine scheurtjes. Geen ramp, want hierdoor sijpelt het water waarover u kunt kajakken. Om zo de mangroven al peddelend te verkennen.

Meer informatie

Cultuursnuiven in Doha

Kunst wordt niet in een hoekje weggestopt. Kunst krijgt de ruimte. Oud keramiek in het splinter nieuwe gebouw van het Islamic Art Museum. Of juist nieuwe schilderijen in de oude souk.

Meer informatie

Doha skyline

Alsof ze in een etalage staan. De gebouwen die Doha's skyline domineren laten zich vanaf de waterkant bereidwillig bewonderen. Glimmend van trots om alle aandacht die ze krijgen.

Meer informatie

Forten Zubara en Al Koot

Forten uit vervlogen tijden. Ze hebben hun taak neergelegd maar hun status niet verloren. Trots staren ze in de verte. Hun torens zichtbaar van ver. Maar hun muren niet zo ondoordringbaar als voorheen.

Meer informatie

Zee en zand

Water in de woestijn. Het lijkt een wonder, maar het is waar. De binnenzee van Qatar komt plotseling uit het zand omhoog. Grote golven heeft deze zee niet nodig om bezoekers te verrassen.

Meer informatie

Souk Wakif

Om de wirwar aan steegjes te ontrafelen is Souk Wakif helemaal herbouwd. Verdwalen behoort daarmee echter niet tot het verleden. Nog altijd is de souk een doolhof van smalle straatjes.

Meer informatie

Hoofdstad met allure

De moderne architectuur zal niemand verbazen. Maar de combinatie met antieke souk is verrassend stijlvol. Zo ook de hippe boulevard met oude islamitische kunst. Doha heeft smaak.

Meer informatie

Top accommodaties in Qatar

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen