Gabon

Afrika’s laatste Eden

Gabon REIZEN

Olifanten op het strand in Gabon

Nijlpaarden die surfen in de golven van de Atlantische Oceaan en olifanten op het strand. Het zijn maar twee van de vele ontdekkingen die de Amerikaanse bioloog Mike Fay deed in Gabon. Hij trok vijftien maanden te voet door de regenwouden. In 2002 wist hij de president van dit Centraal-Afrikaanse land, door hem omgedoopt tot 'Afrika’s laatste Eden', te overtuigen om tien procent van het grondgebied uit te roepen tot natuurgebied. Daardoor zijn er nu 12 nationale parken met als bekendste Loango, Lopé en Ivindo. Ze vormen een mix van jungle, grassavannes en kustgebied. Naast hippo’s en bosolifanten leven er laaglandgorilla’s, chimpansees, bosbuffels, drie verschillende soorten krokodillen, de pas in 1984 ontdekte suntailed aap en de grootste groep mandrils ter wereld. Voor de kust verschijnen elk jaar tientallen bultruggen en orka’s, de op een na grootste concentratie van Afrika. U kunt de dieren van dichtbij bekijken waarmee u tegelijk de wetenschappers helpt die de walvissen bestuderen. Het is een van de voorbeelden van verantwoord toerisme dat de Gabonese overheid ontwikkelde in samenwerking met Fay en andere natuurbeschermers. Ze gebruiken inkomsten uit het toerisme voor natuurbehoud. Bezoek Gabon en help mee om Afrika's laatste Eden te beschermen.

RONDREIZEN DOOR Gabon

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Gabon

BELEEF Gabon MET UNTAMED

Lopé National Park

Regenwoud en Afrikaanse savanne

Loango National Park

Een bijzonder wildpark aan de kust

Lambaréné

Natuurschoon & wetenschappelijk onderzoek

Pongara National Park

Mangrovebossen, savanne, zandstranden & schildpadden

Top accommodaties in Gabon

Pongara Lodge

Genesteld in het beschermde Pongara National Park

Loango Lodge

Midden in het natuurschoon van Loango National Park

ONZE KLANTERVARINGEN 

Cees Wittebrood

Beste Dorian, ik ben weer veilig thuis, een enorme ervaring rijker. Hieronder vind je een vrij uitgebreid journaal aan. Ik hoop dat het een goed beeld geeft van deze enerverende reis en dat je het geschikt acht om op jullie site te zetten. Er valt heel veel te vertellen, meer dan ik met dit reisverslag kan zeggen. Veel dank aan Untamed Travelling, met name aan Angelina en jou. Het was een hele belevenis. Groet, Cees   ‘IK HEB BIJNA ALLE LANDEN VAN DE WERELD GEZIEN’ I…

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Gabon

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top