St. Maarten

De Caribische Rivièra

St. Maarten REIZEN

Twee landen ineen

Het bovenwindse St. Maarten is half Frans en half Nederlands en heeft een tropisch klimaat. Het eiland heeft een indrukwekkend binnenland, een adembenemende kustlijn en een levendig onderwaterleven. Voeg daar de rijke culturele geschiedenis, de opgewekte inwoners en de verfijndste cuisine van de Caribbean aan toe en u heeft alle ingrediënten voor een droombestemming.

BONTE LANDSCHAPPEN

Omlijst door met palmen omzoomde zandstranden en kliffen is St. Maarten gezegend met veelzijdige landschappen vol cactussen, orchideeën, fruitbomen en varens. Het heuvelachtige binnenland is bedekt met struikgewas en cactussen in het uiterste westen en een groene en rijke flora aan de oostkust. Weelderige plekken om wat tijd door te brengen tussen hagedissen, leguanen en meer dan 160 verschillende vogelsoorten zijn de sprookjesachtige Loterie Farm en de slopes van Pic Paradis. Mangroven, die bufferzones vormen tussen zee en moeras zijn de ideale broedplaats voor vogels en vissen. Iets verder uit de kust floreren riffen van koraal. Hier zwemmen talloze vissen zoals keizersvissen, papegaaivissen, lipvissen, zeepaardjes, roggen, dolfijnen en walvissen en roofvissen als haaien en barracuda’s.

KLEURRIJKE ARCHITECTUUR

Een rijk Afrikaans erfgoed en meer dan honderd verschillende nationaliteiten vormen de basis van Sint Maarten’s kleurrijke architectuur. Mooie meesterhuizen die herinneren aan de slavenperiode bleven behouden, terwijl aan de Franse kant kleine traditionele Creoolse woningen het landschap sieren. Met fijne details en geverfd in bonte kleuren bepalen deze huisjes het straatbeeld in Marigot en Grand Case. Maar ook een ‘alituriaanse invloed’, genoemd naar de architect Ali Tur, die een traditionele stijl combineert met moderniteit.

RONDREIZEN DOOR St. Maarten

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR St. Maarten

BELEEF St. Maarten MET UNTAMED

Grand Case

De culinaire hoofdstad van de Caribbean

Flora en fauna

Veelzijdige landschappen

Top accommodaties in St. Maarten

Belmond La Samanna

Strandhotel net over de grens aan de Franse kant van Sint Maarten

Karibuni Boutique Hotel

Kleinschalig en sfeervol, met uitzicht op Îlet de Pinel

Holland House Beach Hotel

Heerlijk boetiekhotel in het bruisende Philipsburg

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

REISMOGELIJKHEDEN:

Culinaire reizen

Privé villa’s

Huwelijksreizen

Strandvakantie

RONDREIZEN DOOR St. Maarten

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top