Share

Azië

Reizen door Azië

Azië, het grootste continent ter wereld, herbergt een diversiteit die niet in een paar regels te omschrijven is. Van de stranden in Sri Lanka tot de bergen van Bhutan. En ook in cultureel opzicht heeft Azië een keur aan bezienswaardigheden: Indiase tempelcomplexen, historische forten van Qatar en moskeeën in Oman. Wij nemen u graag mee op ontdekkingstocht.

Ons reisaanbod in Azië

Op reis door Azië wachten u vele verrassingen. Het continent is eindeloos divers. In Bhutan ontmoet u biddende monniken. In het Midden-Oosten verblijft u bij de bedoeïenen. In Abu Dhabi zijn traditionele kamelenraces een favoriet tijdverdrijf in de weekenden. En in de wirwar van straatjes in de Omaanse souks is alles te koop. Wie voorbij de torenhoge wolkenkrabbers van Dubai reist, komt uit in de woestijn. Maar ook hier staat de Arabische koffie voor u klaar: volgens de culturele tradities worden reizigers al eeuwen gastvrij ontvangen door de bedoeïenen. Verder naar het oosten wordt u in Bhutan getrakteerd op boterthee. Deze warme drank geeft energie voor een dag tussen besneeuwde bergtoppen en diepe valleien. Want ook wat betreft natuur heeft Azië veel te bieden.

Zo heeft India naast haar vele feestelijke festivals waarbij muziek, dans en religie hand in hand gaan, nog een verrassing: diep in het binnenland ligt de ondoordringbare Indiase jungle. Thuis voor ontelbare vogelsoorten, herten, antilopen en ook de Aziatische leeuw. In de jungle van Sri Lanka ontdekt u verlaten steden. Mysterieuze ruïnes liggen verscholen in het groen. Geheimzinnige taferelen heeft Azië ook in de oceaan. De Malediven zijn een perfecte duiklocatie met een prachtige onderwaterwereld. Maar met uitzichten op witte stranden, kristalhelder water en wuivende palmen is het ook aan land goed toeven. En dan Japan, land van grote contrasten waar eeuwenoude tradties voortleven naast hoogstaande technologie, waar de shinkansen voortrazen naast de stille zen-tuinen en onsen.

Haar grote diversiteit maakt Azië voor veel reizigers tot een droombestemming. Bekijk ons uitgebreide reisaanbod en wij helpen u graag bij het samenstellen van uw droomreis.

Inspiratie voor Azië

Landen in Azië

Reismogelijkheden:

sluiten