Tsjechië

Rijk aan natuur en historie

Tsjechië REIZEN

Grote diversiteit

Van oerbossen en ruige natuur tot prachtige steden en middeleeuwse kastelen: u vindt het allemaal in Tsjechië. Gelegen in het hart van Europa biedt Tsjechië een groot scala aan bezienswaardigheden.

Het landschap van Tsjechië kenmerkt zich door een aaneenschakeling van middelhoge gebergten en laagvlaktes. In de gebergten leeft een alpiene fauna met onder andere bergmarmotten, gemzen, moeflons sneeuwmuizen. Ook de wilde kat en lynx hebben hier hun habitat. De uitgestrekte bossen zijn het leefgebied van vossen, hazen en andere kleine dieren. In het natuurreservaat ZehuSice, bij Kutna Hora, leven witte herten die verder in heel Europa uitgestorven zijn. In het Reuzengebergte (Krknose) en de Mala Fatra spot u met geluk de bijzondere drieteenspecht terwijl de meren van Bohemen en de Donauvlakte het thuis zijn van talrijke watervogels en ooievaars. De vele kloven en grotten bieden bescherming aan talloze soorten vleermuizen.

De Gouden stad Praag heeft een prachtig gerestaureerde historische binnenstad waar een bezoek aan de astronomische klok, de gotische St. Vituskathedraal en de Karelsbrug niet mag ontbreken. Bezoek ook eens de buitenwijken van Praag en bewonder de verschillende architectonische stijlen in Troja, bekijk de kunst van Holešovice in DOX Centre for Contemporary Art en geniet van een tentoonstelling in de houten zeppelin die zich op het dak bevindt. Proef in het kosmopolitische Vinohrady van de lokale wijnen in de beste restaurants en wijnbars.

Bent u geïnteresseerd in industriële kunst dan mag u Dolní Vítkovice, nationaal monument in het ‘ijzeren hart’ niet missen. Duik in de geschiedenis door over de oude marktplaats van Plzen, de bakermat van bier, te wandelen en bezoek de kastelen van van Karlštejn en Hluboká en slot Ceský Krumlov.

Reis door de rijke geschiedenis en weelderige natuur van Tsjechië. 'Where the world can’t find you…'

RONDREIZEN DOOR Tsjechië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Tsjechië

BELEEF Tsjechië MET UNTAMED

Zuid-Bohemen

Betoverende landschappen en middeleeuwse stadjes

Praag

Onvergetelijke stad van de honderd torens

West-Bohemen

Grootse kuuroorden en wereldberoemd bier

Moravië

Historische steden, druipsteengrotten, kastelen en wijncultuur

Top accommodaties in Tsjechië

BoHo Prague Hotel

Icoon van exclusiviteit en luxe in het hart van Praag

Chateau Mcely

Barokke sferen in betoverend Bohemen

Four Seasons Hotel Prague

Ongeëvenaarde elegantie aan de Moldau

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Tsjechië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top