St. Eustatius of 'Statia'

Fenomenale duiksites en uitdagende trails

St. Eustatius of 'Statia'

Fenomenale duiksites en uitdagende trails

St. Eustatius of 'Statia' reizen

Weergaloze duikspots en wandelparadijs

Bent u op zoek naar rust, dan vindt u uw nirwana op het nauwelijks ontdekte St. Eustatius. Het rotsachtige vulkanische eiland is nog puur en ongerept en heeft fenomenale duiksites en uitdagende trails. Het heeft één stad en dat is dan ook gelijk de hoofdstad.

Cultuur in Oranjestad

Oranjestad is onderverdeeld in een aan het water gelegen benedenstad en een hooggelegen bovenstad. In de bovenstad is het heerlijk rondwandelen tussen de historische monumenten; in de benedenstad getuigen ruïnes van de pakhuizen en plaatsen van vertier voor scheepslui.

The Golden Rock

Statia kreeg de bijnaam 'The Golden Rock' in de 18e eeuw, toendertijd 's werelds drukste zeehaven voor vrachtvervoer tussen Europa en de Amerikaanse koloniën en een belastingvrij paradijs voor de Nederlanders. Ook werden er grootschalig slaven verhandeld, lijfeigenen die werden betaald met 'blue beads', in Amsterdam gemaakte kralen die de VOC gebruikte om handel te drijven. Naar verluid gooiden slaven deze Blue Beads na afschaffing van de slavernij in zee om hun vrijheid te vieren; artefacten van betekenis die nog steeds sporadisch op en om het eiland gevonden worden.

Meer geiten dan mensen

In 1796 namen de Fransen Statia over en voerden belastingen in waardoor kooplieden werden verdreven en het aantal inwoners terugliep van 30.000 naar 3.100. Weer later teruggevorderd door de Nederlandse staat is de deelgemeente met een totale oppervlakte van 21 km² en meer geiten dan mensen heden ten dage een trekpleister voor natuurliefhebbers. Voor wandelaars die de slapende vulkaan de Quill willen bedwingen en voor duikers die de levendige onderwaterwereld vol oogverblindende riffen, roestende wrakken en overblijfselen van de benedenstad willen ontdekken. Where the world can't find you...

Rondreizen St. Eustatius of 'Statia'

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor St. Eustatius of 'Statia'

Beleef St. Eustatius of 'Statia' met Untamed

Hiken

Schitterende wandelroutes en uitdagende trails

Meer informatie

Oranjestad

Van onbewoonbare rots naar handelscentrum van betekenis

Meer informatie

Duiken

Een levendige onderwaterwereld vol restanten van de benedenstad

Meer informatie

Top accommodaties in St. Eustatius of 'Statia'

Untamed Travelling

Van onze blog

Reismogelijkheden voor St. Eustatius of 'Statia'