Duiken

Een levendige onderwaterwereld vol restanten van de benedenstad

Scubaqua Dive Center

Duiken

Een levendige onderwaterwereld vol restanten van de benedenstad

Scubaqua Dive Center

Duiken

Duik- en snorkelplekken van wereldklasse

Als er ergens een plek is om onvergetelijke snorkel en duikervaringen op te doen dan is het wel in Statia. St. Eustatius National Marine Park omringt het hele eiland en beslaat een wonderlijke onderwaterwereld van 27,3 km² waar verzonken muren, overblijfselen van oude gebouwen en kanonnen van de benedenstad, scheepswrakken en ankers deel uitmaken van een uitgebreid rifsysteem. Op meer dan 30 duikplekken begeeft u zich onder de waterspiegel in de beschermde habitat van zusterhaaien, pijlstaartroggen, inktvissen en zeeschildpadden.

De verschillende spots

Voor de zuidwestkust van het eiland zwemmen barracuda's rond kleurrijke koraalmuren bij Barracuda Reef. Bij Double Wreck, net buiten de kust van de benedenstad, vindt u twee schepen die dateren uit de 18e eeuw. Het koraal heeft de vorm aangenomen van deze twee uit elkaar gevallen schepen en trekt langoesten, pijlstaartroggen, murenen en grote scholen vissen aan. Ongeveer 100 meter ten westen van Double Wreck ligt het Japanse schip Cheng Tong, een oude vissersboot die tot zinken is gebracht om een kunstmatig rif te creëren. Het staat bekend als het ‘schildpaddenhotel’ en wordt bewoond door karetschildpadden en groene schildpadden. Voor de zuidkant van het eiland ligt de gezonken Charles L. Brown, een kabellegschip uit 1957 dat een ander kunstmatig rif creëerde toen het tot zinken werd gebracht in een onderwaterkrater. Voor de westkust van het eiland ligt Stenapa Reef, een rif dat is ontstaan ​​uit de wrakken van aken, een havenboot en andere scheepsonderdelen. Grote tandbaarzen en schildpadden behoren tot het onderwaterleven dat u hier kunt spotten. Voor snorkelaars heeft Crooks Castle verschillende stands met Dendrogyra cylindrus, gigantische yellow sea fans en zachte koralen net ten zuidwesten van de benedenstad.

Rondreizen door St. Eustatius

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Duiken

Inspiratie reizen voor Duiken