Japan

Japan, land van grote contrasten

Japan

Japan, land van grote contrasten

Japan reizen

Rondreizen door het 'Land van de Rijzende Zon'

Japan is een land van grote contrasten, eeuwenoude tradities leven voort naast hoogstaande technologie. Laat u meevoeren achter de façade van neon en kosmopolitische steden, soms met het flitsende tempo van de Shinkansen hogesnelheidstrein, dan weer stapvoets tijdens een wandeling door stille zen-tuinen.U kunt toeschouwer zijn bij een spektakel van Sumo-worstelaars of Samurai-strijders, maar tijdens een workshop ook zelf het zwaard ter hand nemen. Of kiest u voor een workshop origami, kalligrafie of manga-tekenen? Bezoek shinto schrijnen en boeddhistische tempels, dwaal door oeroude bossen of bezoek een folkloristisch festival, en geniet van het uitzicht op de berg Fuji vanaf een cruise-schip.Aan het einde van de dag komt alles tot rust, zodra u zich terugtrekt in een traditioneel hotel, de ryokan. Ervaar hier de bijzondere Japanse gastvrijheid in een omgeving die rust en harmonie uitstraalt. Badend in een thermische bron glijden de ervaringen van de dag nog eens voorbij, het tempo vertraagt. Bruisende activiteiten en verstilling, beleef het in het ‘Land van de Rijzende Zon’.

Rondreizen Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Japan

Beleef Japan met Untamed

Fuji-San

De berg Fuji, icoon van Japan, domineert het panorama zelfs op grote afstand. De werkelijke schaal wordt pas duidelijk als u in de regio rond de berg verblijft. Absoluut groots is het uitzicht vanaf de top.

Meer informatie

Kersenbloesem

Wanneer de kersenbloesem bloeit, begint een nieuwe cirkel van seizoenen. Agenda’s worden aangepast om deel te nemen aan festiviteiten die geheel gewijd zijn aan dit wonderschone natuurlijke fenomeen.

Meer informatie

Treinreizen Japan

Reizen over het spoor was nog nooit zo comfortabel en efficiënt. De trein brengt u in korte tijd naar uw volgende bestemming. De reis zelf is al een boeiende belevenis.

Meer informatie

Nakasendo Trail

Trek uw wandelschoenen aan voor een reis terug in de tijd, langs een historische route door authentieke halteplaatsen en prachtige natuur. U treedt in de voetsporen van reizigers uit het Edo-tijdperk.

Meer informatie

Thermische bronnen

In Japan zijn vele kuuroorden waar het leven draait om de thermische bronnen. Spectaculair om te zien, en de bronnen worden voor vele doeleinden benut. In spa-resorts kunt u kiezen uit diverse behandelingen. Een weldaad voor het lichaam!

Meer informatie

Onsen

Er is geen land waar baden zo nadrukkelijk deel uitmaakt van de cultuur als Japan. Het rustgevende ritueel gaat gepaard met een strikte etiquette. De warme baden worden gevoed met mineraalrijk water dat opborrelt uit de aarde.

Meer informatie

Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden bepaald door tatami-matten en panelen van rijstpapier, de sfeer is sereen. Dit is niet zomaar een hotel, dit is een ryokan.

Meer informatie

Shinto schrijnen en zen tempels

Het spirituele leven van Japanners wordt bepaald door Shintoïsme en Boeddhisme. Door het land verspreid zijn vele, vele duizenden schrijnen en tempels. Alleen al in en nabij Kyoto zijn er honderden. Het zijn plaatsen van bezinning en gebed.

Meer informatie

Samurai strijders, Ninja's en sumo worstelaars

Deze titel roept ongetwijfeld visuele associaties op. Iets uit een film of stripverhaal, een sportuitzending. Maar wat was de rol van Samurai strijders oorspronkelijk, en waarom is Sumo-worstelen nog altijd zo populair? In Japan keert u terug naar de bron

Meer informatie

Ongerepte natuur in overvloed

Japan is immens groot, en slechts een klein deel is bebouwd of gecultiveerd. Van noord naar zuid zijn uitgestrekte ruige gebieden waar u omringd bent door niets dan natuur. Er is zoveel diversiteit, ook al omdat elk seizoen een eigen gezicht heeft.

Meer informatie

Shiretoko National Park

Een van de laatst overgebleven wildernissen van Japan waar zeeleeuwen, orka’s, zeehonden en dolfijnen vrij spel hebben en de meest bijzondere zee- en trekvogels rondzweven.

Meer informatie

Culinair Japan

Reizen door Japan is een culinaire verrassing. De Tsukiji vismarkt in Tokio, maar zeker ook het streetfood van Osaka behoren tot de bekendste in de wereld.

Meer informatie

Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Meer informatie

Reizen met kinderen

Japan is niet alleen een veilig land om met kinderen rond te reizen, het is ook buitengewoon leuk! Kinderen van alle leeftijden kunnen Japan op speelse wijze ontdekken.

Meer informatie

Kyushu

Eiland van vulkanen en onsen, rijk aan adembenemende landschappen, levendige steden en oude pelgrimsroutes langs de wereld van kluizenaars, monniken en Shoguns

Meer informatie

Top accommodaties in Japan

Onze klantervaringen

Van onze blog