Japan

Japan, land van grote contrasten

Japan REIZEN

Rondreizen door het 'Land van de Rijzende Zon'

Japan is een land van grote contrasten, eeuwenoude tradities leven voort naast hoogstaande technologie. Laat u meevoeren achter de façade van neon en kosmopolitische steden, soms met het flitsende tempo van de Shinkansen hogesnelheidstrein, dan weer stapvoets tijdens een wandeling door stille zen-tuinen.

U kunt toeschouwer zijn bij een spektakel van Sumo-worstelaars of Samurai-strijders, maar tijdens een workshop ook zelf het zwaard ter hand nemen. Of kiest u voor een workshop origami, kalligrafie of manga-tekenen? Bezoek shinto schrijnen en boeddhistische tempels, dwaal door oeroude bossen of bezoek een folkloristisch festival, en geniet van het uitzicht op de berg Fuji vanaf een cruise-schip.

Aan het einde van de dag komt alles tot rust, zodra u zich terugtrekt in een traditioneel hotel, de ryokan. Ervaar hier de bijzondere Japanse gastvrijheid in een omgeving die rust en harmonie uitstraalt. Badend in een thermische bron glijden de ervaringen van de dag nog eens voorbij, het tempo vertraagt. Bruisende activiteiten en verstilling, beleef het in het ‘Land van de Rijzende Zon’.

RONDREIZEN DOOR Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Japan

BELEEF Japan MET UNTAMED

Fuji-San

De berg Fuji, icoon van Japan, domineert het panorama zelfs op grote afstand. De werkelijke schaal wordt pas duidelijk als u in de regio rond de berg verblijft. Absoluut groots is het uitzicht vanaf de top.

Kersenbloesem

Wanneer de kersenbloesem bloeit, begint een nieuwe cirkel van seizoenen. Agenda’s worden aangepast om deel te nemen aan festiviteiten die geheel gewijd zijn aan dit wonderschone natuurlijke fenomeen.

Treinreizen Japan

Reizen over het spoor was nog nooit zo comfortabel en efficiënt. De trein brengt u in korte tijd naar uw volgende bestemming. De reis zelf is al een boeiende belevenis.

Nakasendo Trail

Trek uw wandelschoenen aan voor een reis terug in de tijd, langs een historische route door authentieke halteplaatsen en prachtige natuur. U treedt in de voetsporen van reizigers uit het Edo-tijdperk.

Thermische bronnen

In Japan zijn vele kuuroorden waar het leven draait om de thermische bronnen. Spectaculair om te zien, en de bronnen worden voor vele doeleinden benut. In spa-resorts kunt u kiezen uit diverse behandelingen. Een weldaad voor het lichaam!

Onsen

Er is geen land waar baden zo nadrukkelijk deel uitmaakt van de cultuur als Japan. Het rustgevende ritueel gaat gepaard met een strikte etiquette. De warme baden worden gevoed met mineraalrijk water dat opborrelt uit de aarde.

Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden bepaald door tatami-matten en panelen van rijstpapier, de sfeer is sereen. Dit is niet zomaar een hotel, dit is een ryokan.

Shinto schrijnen en zen tempels

Het spirituele leven van Japanners wordt bepaald door Shintoïsme en Boeddhisme. Door het land verspreid zijn vele, vele duizenden schrijnen en tempels. Alleen al in en nabij Kyoto zijn er honderden. Het zijn plaatsen van bezinning en gebed.

Samurai strijders, Ninja’s en sumo worstelaars

Deze titel roept ongetwijfeld visuele associaties op. Iets uit een film of stripverhaal, een sportuitzending. Maar wat was de rol van Samurai strijders oorspronkelijk, en waarom is Sumo-worstelen nog altijd zo populair? In Japan keert u terug naar de bron

Ongerepte natuur in overvloed

Japan is immens groot, en slechts een klein deel is bebouwd of gecultiveerd. Van noord naar zuid zijn uitgestrekte ruige gebieden waar u omringd bent door niets dan natuur. Er is zoveel diversiteit, ook al omdat elk seizoen een eigen gezicht heeft.

Shiretoko National Park

Een van de laatst overgebleven wildernissen van Japan waar zeeleeuwen, orka’s, zeehonden en dolfijnen vrij spel hebben en de meest bijzondere zee- en trekvogels rondzweven.

Culinair Japan

Reizen door Japan is een culinaire verrassing. De Tsukiji vismarkt in Tokio, maar zeker ook het streetfood van Osaka behoren tot de bekendste in de wereld.

Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Reizen met kinderen

Japan is niet alleen een veilig land om met kinderen rond te reizen, het is ook buitengewoon leuk! Kinderen van alle leeftijden kunnen Japan op speelse wijze ontdekken.

Kyushu

Eiland van vulkanen en onsen, rijk aan adembenemende landschappen, levendige steden en oude pelgrimsroutes langs de wereld van kluizenaars, monniken en Shoguns

Top accommodaties in Japan

Ritz-Carlton Hotel

Elegant design en uitmuntende service in het historische hart van Kyoto. Ongeëvenaarde klasse!

Hoshinoya Resort

Even buiten Kyoto, op tien minuten varen afstand, ligt het prachtige Hoshinoya Resort. Hier bent u omringd door de weelderige natuur van de Arashiyama-vallei.

Suiran Hotel

Authentieke Japanse luxe en uitzicht over de Hozugawa-rivier in historisch Kyoto.

ONZE KLANTERVARINGEN 

Jeroen & Desiree

Wij zijn inmiddels al weer 2 dagen thuis van een ongelofelijk mooie reis door Japan. We hebben veel gezien en ook veel geleerd van het land. Het is echt een onvergetelijke reis geworden. Dank jullie daarvoor. Japan heeft ons zeker erg verrast. We hebben kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren. De kleurcombinaties waren werkelijk fantastisch. Omdat het weer ook zo zacht was voor de tijd van het jaar, waren de kleuren ook extra intens. We hebben er ook zeker geen spijt van dat we gekozen…

Dhr. en mevr. Schouten

Hierbij onze reactie op de prachtige Japan reis die we van 6 t/m 23 november 2017 hebben gemaakt. De reis was schitterend en overtrof eigenlijk onze verwachtingen! Hoogtepunten van onze reis: Prachtige natuur met fantastische herfstkleuren Bijzonder vriendelijke en respectvolle bevolking Zeer goede en sfeervolle ryokans en hotels Uitzonderlijk goed eten Zeer veilig land met uitstekend geregeld openbaar vervoer We hebben de makaken zeer goed en uitgebreid kunnen bewonderen …

VAN ONS BLOG

Japan heeft mij overdonderd

Net terug uit Japan. Het land heeft mij overdonderd en geraakt met al zijn facetten; moderne techniek versus eeuwenoude tradities. Pas bij terugkomst de laatste dagen in Tokyo na onze road trip door Hokkaido besef ik mij dat des te meer.

Japan, land van keizerlijke mythes

Japan, het land van grote contrasten, eeuwenoude tradities en grootse metropolen en één van onze nieuwe bestemmingen dit jaar. Jozef maakte een verkennende reis door het ‘Land van de Rijzende Zon’ en schreef erover.

Japan: verrassend anders

Japan is een land van grote contrasten, eeuwenoude tradities leven voort naast hoogstaande technologie. ‘Meteen al na aankomst in de miljoenenstad Tokyo besef ik het me; Japan, het land van de technologie; het toilet op de luchthaven zit vol spannende knopjes en mogelijkheden!’

RONDREIZEN DOOR Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top