Culinair Japan

Reizen door Japan is een culinaire verrassing. De Tsukiji vismarkt in Tokio, maar zeker ook het streetfood van Osaka behoren tot de bekendste in de wereld.

Culinair Japan

Streetfood en toprestaurants

In verschillende steden en gebieden in Japan wordt u verrast door de bijzondere gerechten die over de gehele wereld bekend zijn. Sushi, sashimi, teppanyaki en sukiyaki, reizen door Japan is een culinaire verrassing. Zo is er in Tokyo de Tsukiji vismarkt, de grootste vismarkt ter wereld met een oppervlakte van maar liefst 32 voetbalvelden. Dagelijks wordt hier ruim 2.000 ton aan vis verhandeld. Maar ook Osaka mag niet aan uw culinaire reis ontbreken. De ‘Food Capital of the World’ wordt gekscherend ‘Kuidaore’ genoemd, wat zoveel betekent als ‘eat untill you drop’. Doe u tegoed aan alle Japanse lekkernijen bij de eetstalletjes op straat, zoals Kushikatsu (gefrituurde groenten op een stokje), Okonomiyaki (pannenkoekjes met kool, inktvis, garnalen en octopus) of Takoyaki (deegballetjes gevuld met octopus, gember en bosuitjes). Loopt het water u al in de mond? Tijdens een privé kookles leert u deze en andere typisch Japanse gerechten te maken, zodat u ook thuis van deze lekkernijen kunt genieten. 

THE WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS

Tokyo kent diverse toprestaurants. Restaurant Narisawa staat al jaren in de Top 50 van ’s werelds beste restaurants*. Dit vanwege de bijzondere gerechten van duurzame, lokale ingrediënten met daarbij de lekkerste lokale wijnen. In deze lijst staat ook restaurant Den waar u wordt verrast door de steeds weer vernieuwende gerechten van de chefkok. 

JAPANSE THEECEREMONIE

De Japanse theeceremonie is nauw verbonden met het zenboeddhisme en daarom misschien júist zo bijzonder. Het is een kunstvorm met strikte regels en voorschriften betreffende de handelingen, houding van de deelnemers en de plaats waar de ceremonie plaatsvindt. De hele ervaring - en met name de entourage - zal u hoe dan ook nog lang bijblijven.
* Bekijk de complete lijst van de Top 50 beste restaurants ter wereld op www.theworlds50best.com.

 

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Culinair Japan

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top