Bhutan

Verpakt in een deken van spiritualiteit

Bhutan REIZEN

Het geluk van een kopje boterthee

Een kop dampende boterthee met zout staat op de wankele houten tafel. In de kleine donkere huiskamer is verder niet veel. Materialisme staat niet hoog in het vaandel in Bhutan. In dit kleine koninkrijkje in de Himalaya is het Bruto Nationaal Product vervangen door Bruto Nationaal Geluk: de welvaart van het land wordt gemeten aan de hand van het geluksgevoel van haar inwoners. En zij dragen hun geluk graag over op reizigers die hun land bezoeken. Want geluk, dat is een kop dampende boterthee.

Een geluksgevoel is bijna onontkoombaar voor wie over de kleine kronkelende wegen zijn weg zoekt naar het heilige Tiger’s Nest in Paro. Het pad is pittig, maar eenmaal boven wordt u beloond met prachtige uitzichten en een magisch klooster dat op wonderbaarlijke wijze op een klif balanceert. Wie nog energie over heeft kan kayaken op de Mochhu. Of de uitdaging aan gaan met locals in een potje kuru, darten op z’n Bhutaans.

Behalve geloof in geluk is er in Bhutan ook geloof in het boeddhisme. Het land is bezaaid met kloosters en tempels en de kans dat u bij een bezoek in een religieus festival belandt is niet gering: het geloof wordt gevierd. Traditionele kleding wordt niet alleen voor deze festivals uit de kast gehaald. Het grootste deel van de bevolking loopt ook dagelijks in een ‘gho’. Spijkerbroeken zijn zeldzaam, zelfs in de hoofdstad Thimphu. Met minder dan honderdduizend inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Klein, maar wonderlijk, met het klokkenplein, de oude kloosterburcht Tashi Codzong of het paleis van de koning. Ook in Paro staat een oud Bhutanees paleis dat zelfs na honderden jaren nog de allure van een koninklijk onderkomen heeft. Maar een wandeling over de zondagsmarkt is net zo indrukwekkend. Kilo’s groene pepers liggen hier opgestapeld, klaar om het dagelijkse bord rijst een pittig randje te geven.

Verstopt tussen India en China. Versierd met kleurige gebedsvlaggetjes. En verpakt in een deken van spiritualiteit. Het land is als een mooi ingepakt cadeau.

RONDREIZEN DOOR Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Bhutan

BELEEF Bhutan MET UNTAMED

Festivals

Culturele tradities staan in de schijnwerpers tijdens de vele religieuze festivals van Bhutan. Met gemaskerde dansen worden oude legenden opnieuw tot leven geroepen.

Valleien

Bhutan is het land van de hoge toppen en ruige hellingen. Daartussen liggen de valleien met allemaal hun eigen unieke culturele tradities.

Boterthee (sura), rijstbier (arra) en jakvlees

Boterthee, rijstbier en jakvlees. Het menu in Bhutan is even simpel als doeltreffend. Op ijle hoogte houdt het warm en geeft het energie.

Trekking

Het verborgen deel van de Himalaya ligt in Bhutan. Een trekking van een maand of een tocht van drie dagen: wandelend ervaart u de overdonderende schoonheid van de natuur.

Thimphu

Bhutan is uniek. En zo ook de hoofdstad Thimphu. Al was het maar omdat u in slechts dertig minuten van de ene, naar de andere kant van de stad kunt wandelen.

Punakha Dzong

Twee rivieren kronkelen door het Punakha dal. Waar ze bij elkaar komen staat een groot tempelcomplex, de Punakha Dzong.

Paro – Tigers Nest

Puur, rauw en onontdekt. Bhutan is in vele opzichten te vergelijken met een ruwe diamant. Er is echter één uitzondering: Tigers Nest: het geslepen juweel van Bhutan.

Merak en Sakteng: jakherders van Oost-Bhutan

Hoge bergen lijken de doorgang te blokkeren. Maar door het eeuwenlange gebruik van de handelsroutes naar Tibet, zijn langzaam paden uitgesleten. Hoge bergpassen vormen de toegangspoorten tot Oost-Bhutan.

Top accommodaties in Bhutan

Amankora

De vijf valleien

Uma Paro

Bhutan van binnenuit

Taj Tashi

Uitzicht in de hoofdstad

ONZE KLANTERVARINGEN 

Geert Vercauteren

Bhutan stond al lang op ons verlanglijstje en aangezien Untamed Travelling ons met onze Afrika-reizen nog nooit teleurstelde besloten we om ook met hen ons avontuur in Bhutan aan te gaan.Na een rustige SwissAir-vlucht Brussel-Singapore en een tussenovernachting in de stadsstaat, stonden we ’s ochtends vroeg met veel nieuwsgierigheid te wachten op onze vlucht richting Paro. We hadden geluk een stoel te hebben aan de juiste kant van het vliegtuig en, na een tussenstop in Calcutta, konden we geniet…

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top