Bhutan

Verpakt in een deken van spiritualiteit

Bhutan

Verpakt in een deken van spiritualiteit

Bhutan reizen

Het geluk van een kopje boterthee

Een kop dampende boterthee met zout staat op de wankele houten tafel. In de kleine donkere huiskamer is verder niet veel. Materialisme staat niet hoog in het vaandel in Bhutan. In dit kleine koninkrijkje in de Himalaya is het Bruto Nationaal Product vervangen door Bruto Nationaal Geluk: de welvaart van het land wordt gemeten aan de hand van het geluksgevoel van haar inwoners. En zij dragen hun geluk graag over op reizigers die hun land bezoeken. Want geluk, dat is een kop dampende boterthee.Een geluksgevoel is bijna onontkoombaar voor wie over de kleine kronkelende wegen zijn weg zoekt naar het heilige Tiger’s Nest in Paro. Het pad is pittig, maar eenmaal boven wordt u beloond met prachtige uitzichten en een magisch klooster dat op wonderbaarlijke wijze op een klif balanceert. Wie nog energie over heeft kan kayaken op de Mochhu. Of de uitdaging aan gaan met locals in een potje kuru, darten op z’n Bhutaans.Behalve geloof in geluk is er in Bhutan ook geloof in het boeddhisme. Het land is bezaaid met kloosters en tempels en de kans dat u bij een bezoek in een religieus festival belandt is niet gering: het geloof wordt gevierd. Traditionele kleding wordt niet alleen voor deze festivals uit de kast gehaald. Het grootste deel van de bevolking loopt ook dagelijks in een ‘gho’. Spijkerbroeken zijn zeldzaam, zelfs in de hoofdstad Thimphu. Met minder dan honderdduizend inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Klein, maar wonderlijk, met het klokkenplein, de oude kloosterburcht Tashi Codzong of het paleis van de koning. Ook in Paro staat een oud Bhutanees paleis dat zelfs na honderden jaren nog de allure van een koninklijk onderkomen heeft. Maar een wandeling over de zondagsmarkt is net zo indrukwekkend. Kilo’s groene pepers liggen hier opgestapeld, klaar om het dagelijkse bord rijst een pittig randje te geven.Verstopt tussen India en China. Versierd met kleurige gebedsvlaggetjes. En verpakt in een deken van spiritualiteit. Het land is als een mooi ingepakt cadeau.

Rondreizen Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Bhutan

Beleef Bhutan met Untamed

Festivals

Culturele tradities staan in de schijnwerpers tijdens de vele religieuze festivals van Bhutan. Met gemaskerde dansen worden oude legenden opnieuw tot leven geroepen.

Meer informatie

Valleien

Bhutan is het land van de hoge toppen en ruige hellingen. Daartussen liggen de valleien met allemaal hun eigen unieke culturele tradities.

Meer informatie

Boterthee (sura), rijstbier (arra) en jakvlees

Boterthee, rijstbier en jakvlees. Het menu in Bhutan is even simpel als doeltreffend. Op ijle hoogte houdt het warm en geeft het energie.

Meer informatie

Trekking

Het verborgen deel van de Himalaya ligt in Bhutan. Een trekking van een maand of een tocht van drie dagen: wandelend ervaart u de overdonderende schoonheid van de natuur.

Meer informatie

Thimphu

Bhutan is uniek. En zo ook de hoofdstad Thimphu. Al was het maar omdat u in slechts dertig minuten van de ene, naar de andere kant van de stad kunt wandelen.

Meer informatie

Punakha Dzong

Twee rivieren kronkelen door het Punakha dal. Waar ze bij elkaar komen staat een groot tempelcomplex, de Punakha Dzong.

Meer informatie

Paro - Tigers Nest

Puur, rauw en onontdekt. Bhutan is in vele opzichten te vergelijken met een ruwe diamant. Er is echter één uitzondering: Tigers Nest: het geslepen juweel van Bhutan.

Meer informatie

Merak en Sakteng: jakherders van Oost-Bhutan

Hoge bergen lijken de doorgang te blokkeren. Maar door het eeuwenlange gebruik van de handelsroutes naar Tibet, zijn langzaam paden uitgesleten. Hoge bergpassen vormen de toegangspoorten tot Oost-Bhutan.

Meer informatie

Top accommodaties in Bhutan

Onze klantervaringen

Reisvoorstel voor aanvragen