Boterthee (sura), rijstbier (arra) en jakvlees

Boterthee, rijstbier en jakvlees. Het menu in Bhutan is even simpel als doeltreffend. Op ijle hoogte houdt het warm en geeft het energie.

Boterthee (sura), rijstbier (arra) en jakvlees

Zwarte thee met boter en zout

Een kop thee als ontbijt. Wat vertrouwd klinkt, krijgt in Bhutan een onverwachte bijsmaak. Want behalve thee gaat er een flinke klont boter en een schep zout in de pot. Boterthee vult de maag en verwarmt het lichaam. Essentieel voor iedereen met een lange dag in de bergen voor de boeg. Voor veel Bhutanezen staat deze drank dus dagelijks op het menu. Maar ook reizigers worden erop getrakteerd. Passeert u een bergdorp dan krijgt u ongetwijfeld een kop boterthee gepresenteerd. Met zelfgemaakte jakboter. En ook aan het eind van een lange dag wandelen wacht een kop thee. De smaak is misschien even wennen, maar het geeft de broodnodige energie.

Toch, van thee alleen kan niemand leven. En dus dragen uw Bhutaanse gidsen nog wat mee voor onderweg, gedroogd jakvlees. Ook hier hebben de praktische aspecten minstens zoveel invloed op de populariteit van dit streekproduct als de smaak. In veel huizen hangt het vlees te drogen in de gang. Het is makkelijk mee te nemen en lang te bewaren. Een uitdaging voor de kaakspieren, dat wel. Wie logeert bij een boerenfamilie in Bhutan kan behalve een kop boterthee en een stuk gedroogd jakvlees ook nog rekenen op een kop arra, zelfgestookt rijstbier. Perfect om de pittige smaak van de veelgebruikte groene pepers weg te spoelen.

Rondreizen door Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top