Myanmar

Verrassend en fascinerend

Myanmar

Verrassend en fascinerend

Myanmar reizen

Mysterieus Myanmar

Het is nog maar betrekkelijk kort geleden dat Myanmar de deur voor de buitenwereld heeft opengezet. Decennia lang was het voormalige Birma zo goed als ontoegankelijk, een mysterieus land met een krachtige, gesloten identiteit. De mist van het isolement trekt langzaam op, en wat tevoorschijn komt is verrassend en fascinerend. U zult het ervaren: de mensen zijn onbevangen, nieuwsgierig en gastvrij. Vol trots zullen zij u meenemen op reis door hun bijzondere land.

Myanmar telt ruim honderd verschillende ethnische groepen, elk met een eigen taal. Gaandeweg maakt u kennis met diverse culturen, ambachten en klederdrachten. Dit kan zijn op een folkloristisch festival, maar authentiek geklede mensen komt u overal tegen. U bent hier in een land van oude, maar springlevende tradities.

De grote meerderheid van de Myanmarezen is verbonden door het boeddhisme. Vele, vele duizenden kloosters, pagodes en stupa’s lijken uitgestrooid over het landschap. Alleen al in Bagan zijn meer dan 2.000 pagodes. Sommige zijn prachtig versierd met beelden en schilderingen, en rondom rijkelijk bedekt met goud. Door de zon beschenen trekt de fonkeling op grote afstand de aandacht.

Tijdens uw reis glijden zeer verschillende landschappen aan u voorbij. Wijds en rustig zijn de panorama’s rond het Inle-meer en de Irrawaddy rivier, waar het leven zich op en rond het water afspeelt. Hoe anders is de ongerepte wildernis rond Putao! Dichte wouden, koude wind, besneeuwde bergtoppen, het witte water dat afkomstig is uit de Oostelijke Himalaya aan de horizon. Tot slot het andere uiterste: de prachtige stranden van Ngapali aan de Baai van Bengalen. Een kostelijk oord voor wateractiviteiten, en om aan het eind van uw reis heerlijk te mijmeren over alle opgedane ervaringen.

Rondreizen Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Myanmar

Beleef Myanmar met Untamed

Riviercruises

Op en rond de rivieren heerst grote bedrijvigheid. In vervlogen tijden was dit niet anders. De geschiedenis van Myanmar werd geschreven op de oevers van de grote rivieren.

Meer informatie

Land van Pagodes

Het cultuurlandschap in Myanmar wordt in grote mate bepaald door Boeddhistische architectuur. Waar u ook bent, u bent nooit ver verwijderd van een pagode of klooster.

Meer informatie

Hpa An

Het karstgebergte in de regio verbergt betoverend mooie schatten: imposante grotten vol boeddhabeelden en rotsgravures.

Meer informatie

De wondere wereld van het Inle-meer

Drijvende tuinen en beenroeiende vissers, dit is een wereld apart.

Meer informatie

Zon en zee in Ngapali

Een onverwachte bonus in een land vol verrassingen: de parelwitte tropische stranden van Ngapali.

Meer informatie

Wandelen in Putao

Regenwouden en snelstromende rivieren, in de verte de besneeuwde bergtoppen van de Oostelijke Himalayas. De natuur is overdonderend in dit weinig bezochte gebied.

Meer informatie

Mergui Archipel

Paradijselijke eilanden, merendeels onbewoond en weelderig begroeid met dicht tropisch regenwoud, uitlopend in hagelwitte zandstranden.

Meer informatie

Mandalay

Gouden pagodes en kloosters met verfijnd houtsnijwerk, naast de rechthoekige architectuur van beton en glas. In Mandalay komen traditionele en geïmporteerde stijlen samen.

Meer informatie

Festivals

Uitbundig of juist ingetogen, het hele jaar door zijn er diverse festivals. De exacte datum wordt doorgaans bepaald volgens de boeddhistische maankalender.

Meer informatie

Pyin Oo Lwin

Prettig ontspannen is een uitstapje naar het charmante Pyin Oo Lwin, een mengeling van koloniaal Birma en modern Myanmar, met Indiase en Chinese accenten.

Meer informatie

Himalaya trekking

Voettocht door onbewoond gebied met mossige wouden en besneeuwde hellingen, een kom warme noedels bij het kampvuur. Off-the-beaten-track in het kwadraat.

Meer informatie

Speelse opties voor jong en oud

Met kleine aanpassingen is elke reis om te toveren tot een familiereis. Diverse activiteiten zijn aantrekkelijk voor de jongste reizigers, maar evengoed voor volwassenen.

Meer informatie

Top accommodaties in Myanmar

Untamed Travelling

Van onze blog

Reismogelijkheden voor Myanmar