Myanmar

Verrassend en fascinerend

Myanmar REIZEN

Mysterieus Myanmar

Het is nog maar betrekkelijk kort geleden dat Myanmar de deur voor de buitenwereld heeft opengezet. Decennia lang was het voormalige Birma zo goed als ontoegankelijk, een mysterieus land met een krachtige, gesloten identiteit. De mist van het isolement trekt langzaam op, en wat tevoorschijn komt is verrassend en fascinerend. U zult het ervaren: de mensen zijn onbevangen, nieuwsgierig en gastvrij. Vol trots zullen zij u meenemen op reis door hun bijzondere land.

Myanmar telt ruim honderd verschillende ethnische groepen, elk met een eigen taal. Gaandeweg maakt u kennis met diverse culturen, ambachten en klederdrachten. Dit kan zijn op een folkloristisch festival, maar authentiek geklede mensen komt u overal tegen. U bent hier in een land van oude, maar springlevende tradities.

De grote meerderheid van de Myanmarezen is verbonden door het boeddhisme. Vele, vele duizenden kloosters, pagodes en stupa’s lijken uitgestrooid over het landschap. Alleen al in Bagan zijn meer dan 2.000 pagodes. Sommige zijn prachtig versierd met beelden en schilderingen, en rondom rijkelijk bedekt met goud. Door de zon beschenen trekt de fonkeling op grote afstand de aandacht.

Tijdens uw reis glijden zeer verschillende landschappen aan u voorbij. Wijds en rustig zijn de panorama’s rond het Inle-meer en de Irrawaddy rivier, waar het leven zich op en rond het water afspeelt. Hoe anders is de ongerepte wildernis rond Putao! Dichte wouden, koude wind, besneeuwde bergtoppen, het witte water dat afkomstig is uit de Oostelijke Himalaya aan de horizon. Tot slot het andere uiterste: de prachtige stranden van Ngapali aan de Baai van Bengalen. Een kostelijk oord voor wateractiviteiten, en om aan het eind van uw reis heerlijk te mijmeren over alle opgedane ervaringen.

RONDREIZEN DOOR Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Myanmar

BELEEF Myanmar MET UNTAMED

Riviercruises

Op en rond de rivieren heerst grote bedrijvigheid. In vervlogen tijden was dit niet anders. De geschiedenis van Myanmar werd geschreven op de oevers van de grote rivieren.

Land van Pagodes

Het cultuurlandschap in Myanmar wordt in grote mate bepaald door Boeddhistische architectuur. Waar u ook bent, u bent nooit ver verwijderd van een pagode of klooster.

Hpa An

Het karstgebergte in de regio verbergt betoverend mooie schatten: imposante grotten vol boeddhabeelden en rotsgravures.

De wondere wereld van het Inle-meer

Drijvende tuinen en beenroeiende vissers, dit is een wereld apart.

Zon en zee in Ngapali

Een onverwachte bonus in een land vol verrassingen: de parelwitte tropische stranden van Ngapali.

Wandelen in Putao

Regenwouden en snelstromende rivieren, in de verte de besneeuwde bergtoppen van de Oostelijke Himalayas. De natuur is overdonderend in dit weinig bezochte gebied.

Mergui Archipel

Paradijselijke eilanden, merendeels onbewoond en weelderig begroeid met dicht tropisch regenwoud, uitlopend in hagelwitte zandstranden.

Mandalay

Gouden pagodes en kloosters met verfijnd houtsnijwerk, naast de rechthoekige architectuur van beton en glas. In Mandalay komen traditionele en geïmporteerde stijlen samen.

Festivals

Uitbundig of juist ingetogen, het hele jaar door zijn er diverse festivals. De exacte datum wordt doorgaans bepaald volgens de boeddhistische maankalender.

Pyin Oo Lwin

Prettig ontspannen is een uitstapje naar het charmante Pyin Oo Lwin, een mengeling van koloniaal Birma en modern Myanmar, met Indiase en Chinese accenten.

Himalaya trekking

Voettocht door onbewoond gebied met mossige wouden en besneeuwde hellingen, een kom warme noedels bij het kampvuur. Off-the-beaten-track in het kwadraat.

Speelse opties voor jong en oud

Met kleine aanpassingen is elke reis om te toveren tot een familiereis. Diverse activiteiten zijn aantrekkelijk voor de jongste reizigers, maar evengoed voor volwassenen.

Top accommodaties in Myanmar

Bagan Lodge

Luxe tented rooms in Bagan, de hoofdstad van het vroegere Pagan-rijk

Sofitel Inle Lake

Franse gastvrijheid omringd door drijvende tuinen van het Inle Lake

The Strand Hotel

Hotel met Victoriaanse grandeur en sublieme service aan de oevers van de Yangon rivier

UNTAMED TRAVELLING

VAN ONS BLOG

Het betoverend mooie licht van Myanmar

In 1999 mocht ik voor de eerste keer Myanmar (het vroegere Birma) bezoeken en werd ik vooral betoverd door het onbeschrijflijk mooie licht. Vooral ’s morgens, wanneer dit kleurrijke land ontwaakt uit slingers van nevels en gouden zonlicht! Ik wilde er graag terug naar toe om deze pracht opnieuw te schilderen in fotografie.
 
Dankzij de uitermate wijze raadgevingen en tips van Untamed Travelling kreeg ik de kans om acht mensen - met de neus in dezelfde richting -  te begeleiden naar dit ‘licht’ geworden sprookje.

Verrassend en fascinerend Myanmar

On the road to Mandalay… Zo voelt het als het vliegtuig vanuit Bangkok de luchthaven van Mandalay nadert. Het benedengelegen landschap ziet er groen uit. Kleine dorpjes, veel waterpartijen. De luchthaven van Mandalay is klein maar blijkbaar van recente bouw, gelegen op een uur rijden van Mandalay. De passage van de douane gaat hier in een rap tempo. Mingalabar! Welkom in Myanmar.

REISMOGELIJKHEDEN:

Expeditiecruises

Culinaire reizen

Cultuurreizen

Familiereizen

Natuurreizen

RONDREIZEN DOOR Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top