Wandelen in Putao

Regenwouden en snelstromende rivieren, in de verte de besneeuwde bergtoppen van de Oostelijke Himalayas. De natuur is overdonderend in dit weinig bezochte gebied.

Wandelen in Putao

Regenwouden en snelstromende rivieren, in de verte de besneeuwde bergtoppen van de Oostelijke Himalayas. De natuur is overdonderend in dit weinig bezochte gebied.

Wandelen in Putao

De belangrijkste stad van Myanmar 

Putao, de meest noordelijke stad van Myanmar, is alleen te bereiken per binnenlandse vlucht. Bij aankomst betreedt u een desolate vlakte die omzoomd is door bossen en bergen. Sta even stil, kijk om u heen. Op de achtergrond schitteren de besneeuwde toppen van de Oostelijke Himalaya. Putao is de belangrijkste stad, maar met de uitstraling van een provinciestadje. Hier komen zelden toeristen. Alles voelt anders.

Een luxe lodge is de comfortabele haven van waaruit u verschillende activiteiten kunt ondernemen. Zet alle zintuigen wijd open tijdens wandelingen door het frisse landschap. U passeert bamboebossen, steekt rivieren over via hangbruggen, en langs de oever van een Nam Plak kreek strijkt u neer voor een lazy picnic.

In de vele dorpen langs de route wordt u begroet door Lisu en Kachin, bergvolkeren die alleen het geïsoleerde noorden leven. Rol de broekspijpen op, en stap de rivier in om te leren hoe men hier op traditionele wijze goud wint. Of doe mee met het grote waterspektakel als olifanten in de rivier gewassen worden.

In een raft kunt u een deel van de Nam Lang rivier afdalen. Dat belooft een spetterend mooie tocht van een paar uur, of kiest u voor een tweedaagse tocht met een kampeerovernachting midden in de natuur? Het warme bad van de lodge wacht geduldig op uw terugkomst…

Rondreizen Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!