Bangladesh

Dichtbevolkt en divers

Bangladesh

Dichtbevolkt en divers

Bangladesh reizen

Rondreizen door een land vol verrassingen

De sluier van mist kan de honderden tinten van het mangrovebos niet vervagen tot een groenig geheel. Diep in het deltagebied van Bangladesh zijn de kleuren intens, ieder blaadje heeft zijn eigen groen. Over dit mangrovegebied ligt een gevlochten net van rivieren, stroompjes en waterwegen. Allemaal met elkaar verbonden tot één groot netwerk van meer dan achtduizend kilometer rivier.

In deze ondoordringbare natuur van Sundarban National Park is het moeilijk voor te stellen dat Bangladesh een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld is. Toch behoort ook dit natuurgebied tot de meest dichtbevolkte ter aarde: vierhonderd Bengaalse tijgers vormen hier 's werelds grootste tijgerpopulatie. Echter, het geluk er één tegen te komen is voor weinigen weggelegd.

Verstopt achter India ligt het land vol verrassingen, maar vooral ook 'vol rivieren': meer dan zevenhonderd stromen er door Bangladesh. Zo laat zelfs hoofdstad Dhaka zich per boot verkennen. Dobberend over de Buriganga rivier trekt het leven aan de waterkant, waar kinderen vissen, vrouwen wassen en mannen hun boten repareren, aan reizigers voorbij. Bovendien ontsnappen de passagiers zo aan de hectiek van het verkeer. Al moeten ze ook de rivier delen met vissersboten, vrachtschepen en ferry's. Voor wie in Dhaka in het diepe wil springen, is een rickshaw ritje zeker de moeite waard. De fietstaxi baant zich een weg van het Ahsan Manzil (roze paleis) tot de Shankaria Bazar waar de bloemrijke Hindustreet met haar vele kleurige winkeltjes, uitnodigt om even af te stappen. Maar om echt op adem te komen, zult u de hoofdstad moeten verlaten.

Een paar dagen fietsen tussen de theeplantages rondom Sylhet in het noorden. Historie vindt u in Bagerhat, vernoemd naar de vele moskeeën uit de vijftiende eeuw die inmiddels op de Unesco erfgoedlijst staan. Bij Kuakata liggen kilometers verlaten strand te wachten op wandelaars. En met stevige schoenen worden ook de Chittagong Hills toegankelijk. Een uniek stukje berggebied in het verder zo vlakke Bangladesh. De regio is onontdekt, een klein kronkelend riviertje is de enige die zijn weg naar deze streek gevonden heeft.

Rondreizen Bangladesh

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Bangladesh

Top accommodaties in Bangladesh

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Bangladesh