Slovenië

Ontdek een van de parels van Europa

Slovenië

Ontdek een van de parels van Europa

Slovenië reizen

Een aangename verrassing

Een prachtig landschap doorspekt met besneeuwde bergtoppen, weidse bossen en ruige kloven met bruisende turkooisgroene rivieren die eindigen in spiegelgladde meren wordt verrijkt met een kustlijn in Venetiaanse stijl, afwisselende architectuur en een verfijnde keuken. Trek door de Julische Alpen naar het beroemde meer van Bled waar middenin het water een sprookjesachtig kasteel is gebouwd. Reis door naar het minder bekende meer van Bohinj gelegen in Triglav Nationaal Park en maak een wandeltocht door de bergen. Doorkruis de Vintgarkloof en ga op in de ondergrondse magie van de grotten van Postojna en Škocjan om vervolgens te genieten van dramatische vergezichten op de Vršič-pas op weg naar Kransjka Gora.

Eén van de groenste landen ter wereld

Door de combinatie van verschillende klimaatzones heeft Slovenië een zeer rijke diversiteit aan flora en fauna. Gemzen en steenbokken laten zich makkelijk spotten, meer moeite moet u doen om beren, wolven, lynxen of de goudjakhals te ontdekken. In de volgelreservaten Škocjanski zatok en Sečovljske soline aan de kust leven de kleine zilverreiger, geelpootmeeuw en dwergstern terwijl in het moerasgebied van Cerknica trekvogels als roodpootvalken, zeearenden en kwartelkoningen broeden. Uilen zijn er door het hele land. De Sloveense grotten zijn het leefgebied van de olm, een blinde grotbewonende salamandersoort.

Geweldige ontdekking voor fijnproevers

Ook uw smaakpapillen worden niet teleurgesteld want de uitgebreide Sloveens keuken leent van al zijn buren – Italië, Oostenrijk, Hongarije en de Balkan – ingrediënten om gerechten opnieuw uit te vinden. De wijnen van Slovenië zijn onbekend maar ongekend goed. Proef van de in het donker geproduceerde mousserende wijn in Gornja Radgona, bekijk de oudste wijnrank (400 jaar) in Maribor en bezoek de 13e eeuwse wijnkelder in Ptuj.

Slovenië, een plek om alle zintuigen op scherp te zetten. 'Where the world can't find you...'

Rondreizen Slovenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Slovenië

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Slovenië