Share

Kroatië reizen

Natuur optima forma

Ontdek de watervallen en grotten van Plitvice, opgenomen op Unesco werelderfgoedlijst, wandel naar het Prošćansko-meer dat op grote hoogte ligt of ga op zoek naar de vele verschillende vogelsoorten in het oerbos Čorkova uvala. In het bergachtige gebied Gorski Kotar, gelegen tussen Karlovac en Rijeka, spot u bruine beren en vale gieren. Grote kuddes wilde paarden, herten en everzwijnen leven in het Slavonische natuurpark Kopački rit. Net als de zeer zeldzame zeearend en de zwarte ooievaar. Het Velebit gebergte is een van de belangrijkste natuurgebieden van de Balkan en herbergt twee nationale parken en een biosfeerreservaat. Verschillende prachtige oerbossen, diepe kloven en uitgestrekte vlakten zijn het leefgebied van Balkan-gemzen, edelherten, bruine beren, wolven en lynxen aangevuld met unieke plantensoorten. 

Met meer dan 1000 eilanden en een kristalheldere zee ontdekt u de Kroatische kust vanuit een schitterend perspectief. Onbewoonde eilanden met mooie natuur wisselen af met plekken waar u kunt genieten van gastronomische hoogstandjes. Op Vis geniet u van de inheemse keuken en mogen de Dalmatische buzara (visstoofpot) en likeuren niet ontbreken. Bruisende kustplaatsen, cultureel erfgoed en overweldigende natuur maken Kroatië een bestemming 'Where the world can't find you...'

Wij hebben Kroatië recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parel, neem dan contact op met onze reisspecialisten.

Inspiratie voor Kroatië

Top accommodaties in Kroatië

Bekijk hier meer accommodaties in Kroatië
sluiten