Algerije

Steden en oases als eilanden in een woestijnzee

Algerije

Steden en oases als eilanden in een woestijnzee

Algerije reizen

Bijzondere woestijnreizen naar Algerije

In Algerije heet het land 'Al Jaza'ir', de eilanden. Algerije bestaat voor 85 % uit woestijn. De naam 'Al Jaza'ir' heeft betrekking op de steden en oases, die als eilanden in de woestijnzee liggen. De woestijn heeft in Algerije de meest uiteenlopende vormen; van uitgestrekte metershoge zandduinen, tot imposante rotsformaties en eindeloze vlaktes van zand & rotsen. Regelmatig trekken immense kamelenkaravanen door de woestijn richting het zuiden. Helaas is Algerije ook een land waar gevaar op de loer ligt, dat valt niet te ontkennen. Toch is Algerije meer dan dat. Het land heeft naast een moderne hoofdstad (Algiers), vele andere interessante steden, kleurrijke markten, indrukwekkende bergketens en eeuwenoude dorpjes met middeleeuwse forten in de woestijn.

Rondreizen Algerije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Algerije

Beleef Algerije met Untamed

Tadrart woestijn

Diepe canyons en hoge duinen

Meer informatie

Hoggar gebergte

Ten noorden van Tamanrasset ligt het Hoggargebergte, een echte steenwoestijn bestaande uit granietformaties...

Meer informatie

Tassili du Hoggar

Ten zuiden van Tamanrasset ligt de Tassili du Hoggar, een uitgestrekt gebeid dat reikt tot aan de grens met Niger. Vaak denken mensen bij woestijn...

Meer informatie

Tassili n’Ajjer

Eeuwenoude rotstekeningen en gravures

Meer informatie

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen