Dominica

Natuureiland van de Caraïben

Dominica

Natuureiland van de Caraïben

Dominica reizen

Natuureiland van de Caraïben

Dominica, een van 's werelds meest ongerepte eilanden, staat bekend om zijn overvloed aan natuurlijke pracht. Bezoek de diverse nationale parken zoals het Morne Trois Pitons Nationaal Park, The Northern Forest Reserve, het Cabrits Nationaal Park en het Scotts Head-Soufriere Marine Reserve. Het eiland beschikt over ongerept regenwoud, mangrovebossen, enorme vulkaanpieken, idyllische watervallen, maar liefst 365 rivieren en heel veel soorten planten, bomen en bloemen.

Duikers en snorkelaars kunnen terecht aan de kust van dit pure eiland. Begeef u tussen de zeldzame koraalsoorten waar nieuwsgierige zeepaardjes zich vastklampen aan koraaltakken, zwem tussen kleurrijke vissen en spot met wat geluk speelse dolfijnen. Ervaren duikers kunnen afdalen in de diepere wateren waar meer dan twintig soorten walvissen deze zeeën bezoeken of maken een wandduik langs de vulkanische rand van Crater’s Edge waar barracuda’s hun prooi besluipen en waar grote scholen snapper en tonijn voorbijtrekken.

Vulkanen en warmwaterbronnen

Maar liefst negen van de in totaal zestien actieve vulkanen van de Caribische eilanden bevinden zich op Dominica.

Op de flanken van de Morne Watt vulkaan ligt het op één na het grootste kokende meer van de wereld, heel toepasselijk het Boiling Lake genoemd. Alleen het Frying Pan Lake in Nieuw-Zeeland is groter. Avonturiers kunnen een prachtige hike maken van zes uur door bergachtig terrein waarbij u onderweg een bad kunt nemen in een warme rivieren of een ei kunt koken in het water van de vallei met de tot de verbeelding sprekende naam Valley of Desolation.

Dreadlocks en rum

Naast natuur kent het eiland ook een rijke cultuur waarbij de slavernij zijn sporen heeft achtergelaten. Dwars door de jungle vindt u bijvoorbeeld een trap, met de hand uitgehakt door de slaven. De mentaliteit van de bevolking vandaag de dag is heerlijk laidback ,veel bewoners dragen de kenmerkende dreadlocks en muzieksoorten als reggae speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Natuurlijk is een bezoek aan Dominica niet compleet zonder dat u geproefd heeft van de lokale kruidige rum.

Rondreizen Dominica

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Dominica

Beleef Dominica met Untamed

De nationale parken van Dominica

Ongerepte natuur verdeeld over drie parken

Meer informatie

De vulkanen en bronnen van Dominica

Borrelende en sissende natuurverschijnselen

Meer informatie

Top accommodaties in Dominica

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen