Dominicaanse cultuur

Kleurrijk en swingend

Dominicaanse cultuur

Kleurrijk en swingend

Dominicaanse cultuur

Authentieke Caraïbische sfeer en carnaval

Naast de ontzagwekkende natuur valt er op Dominica ook genoeg cultuur te ontdekken. Aan de grillige kustlijn bevinden zich rustieke, charmante dorpen. In de schilderachtige hoofdstad Roseau , gebouwd op de plek van een oud indianendorp, proeft u de authentieke Caraïbische sfeer en kunt u te voet vanaf het oude marktplein, via de waterkant de stad verkennen. Maakt u zeker ook kennis met de laatste afstammelingen van de Kalinago stam, de oorspronkelijke bewoners van de Cariben of leer meer over de manier van leven van de lokale Rastafa’s, waarbij liefde, natuur en reggae centraal staat. Zoals op veel eilanden kunt u heerlijk vis eten die hier het beste smaakt in combinatie met een glas lokale rum.

In Februari wordt er op Dominica carnaval gevierd dat start met J'Ouvert, een Boheemse parade van kostuums, drums en bouyonmuziek die begint in de vroege uren van maandagochtend. Roseau is de plek waar de grootste parades worden bijgewoond, maar Portsmouth en dorpen als St Joseph, Calibishie en Grand Bay organiseren ook hun eigen feesten. Geniet tijdens uw reis van één van de meest authentieke carnavalsfeesten van het Caribisch gebied met Afrika-geïnspireerde sensay- en steltdansers, drummen en hoornblazen, Caribische stalen pan en Creoolse jing ping-, cadans- en bouyon-muziekgenres.

Rondreizen Dominica

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Dominicaanse cultuur