Bolivia

Het dak van de Andes

Bolivia REIZEN

Salar de Uyuni, Titicacameer & La Paz

Het hooggelegen Bolivia bestaat voor een groot deel uit een enorme hoogvlakte, de Altiplano. Een bijzonder fenomeen op deze hoogvlakte zijn de salars of zoutvlaktes. De meest bekende is de Salar de Uyuni, de op één na grootste zoutvlakte ter wereld! Op de grens met Peru bevindt zich het prachtige diepblauwe Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika, tevens het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het oosten van Bolivia bestaat uit laagland, met voor een deel tropisch regenwoud. Ook bijzonder is het mijnstadje Potosí met eeuwenoude zilvermijnen. In Potosí zelf is de Spaanse rijkdom nog duidelijk te zien aan de talrijke kerken, kathedralen, kloosters en koloniale huizen. Vaak in terracotta kleur opgetrokken als eerbetoon aan de kleur van de berg el Cerro Rico. De hoofdstad Sucre, de witte stad, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de prachtige witte koloniale gebouwen en kerken. Een bezoek aan La Paz, op 3600 meter hoogte, met het bruisende Plaza San Francisco en de cholitas, de zo kenmerkende Boliviaanse indiaanse vrouwen met hun fraai geborduurde rokken (polleras) en zwarte bolhoedjes, mag zeker niet ontbreken aan uw reis.

RONDREIZEN DOOR Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Bolivia

BELEEF Bolivia MET UNTAMED

Sucre

De oude binnenstad van Sucre beschikt over goed bewaard gebleven koloniale gebouwen, opgenomen op de werelderfgoed lijst

Lake Titicaca Bolivia

Het Titicaca meer ligt op de grens van Peru en Bolivia

Potosí en de Zilvermijnen

Potosí, bekend om de zilvermijnen, heeft nog altijd de allure van de hoogtijdagen. Spaanse koloniale huizen, kerken, kathedralen...

De zoutvlakte van Uyuni

De Salar de Uyuni is een immense zoutvlakte, gelegen op grote hoogte. Absoluut een van de hoogtepunten van een reis door Bolivia

Santa Cruz

Santa Cruz en de missieposten van de Jezuïeten

Madidi en Noel Kempff Mercado N.P.

Twee nationale parken aan de rand van het Amazone regenwoud

La Paz

Een kleurrijke stad op grote hoogte met op de achtergrond de besneeuwde top van de Illimani (6402 m)

Tupiza

Een typisch western landschap met rood gebergte, cactussen en drooggevallen ravijnen

Top accommodaties in Bolivia

Atix Hotel

Modern design met weergaloze uitzichten

Deluxe Airstream Camper

Ervaar de ultieme Uyuni zoutvlakte beleving

ONZE KLANTERVARINGEN 

Sofie en familie

Beste, Net terug uit Peru en Bolivia , een unieke reiservaring tot in de puntjes verzorgd, veel cultuur en prachtige natuur, elke keer opnieuw toffe hotels waar je ‘s avonds tot rust komt veel bijgeleerd en ook heel lekker gegeten, Mvg, Sofie en familie…

VAN ONS BLOG

Adembenemend Bolivia, land van uitersten, van superlatieven

Zo is er de hoogst gelegen stad ter wereld te vinden evenals het hoogstbevaarbare meer, de grootste zoutvlakte, het hoogste ski gebied en ook nog eens de gevaarlijkste weg op aarde. Heerlijk om na jaren weer terug te keren naar deze fascinerende bestemming; het was alweer veel te lang geleden. 

REISMOGELIJKHEDEN:

Fly-in

Familiereizen

Huwelijksreizen

Expeditiecruises

RONDREIZEN DOOR Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top