Rondreis Chili, Bolivia en Argentinië

Rondreis, deels per huurauto, door woestijnen, langs hoge pieken en wijnlanderijen

Rondreis Chili, Bolivia en Argentinië

Rondreis, deels per huurauto, door woestijnen, langs hoge pieken en wijnlanderijen

Rondreis Chili, Bolivia en Argentinië

Reis naar Bolivia, Chili en Argentinië

Deze reis neemt u mee naar de Atacama-woestijn met zijn wonderlijke maanlandschappen en geisers omringd door imposante vulkanen. Vervolgens reist u door naar de eindeloze zoutvlakten van Bolivia, de Salar de Uyuni, een pittige, spectaculaire tocht op hoogte.  U eindigt in Argentinië, waar u met eigen huurauto het gebied rond Salta kunt ontdekken en kunt ontspannen op een landgoed met uitzicht op de wijngaarden. U sluit af met een verblijf in bruisend Buenos Aires.

Tips & Tops Rondreis Chili, Bolivia en Argentinië:

  • Tijdens uw meerdaagse privé-tocht (inclusief chauffeur/gids) door Bolivia komt u langs onder andere de gekleurde meren Laguna Verde en Laguna Colorada met grote kolonies flamingo’s. De kleuren en de pracht van de desolate woestijn en bergen op deze hoogte is verbluffend.
  • Via La Paz en het Titicacameer kunt u vanaf Uyuni de reis ook voorzetten naar Peru en haar Inca cultuur – zie Inca & Andes
  • Wilt u uw rondreis per huurauto uitbreiden, dan kunt u doorrijden van Salta naar Mendoza langs de flanken van de Andes door Nationaal park Ischigualasto (Vallei van de Maan) en Nationaal Park Talampaya (rode bergen), zie ook per-huurauto-over-ruta-40.
  • Bent u geïnteresseerd in de gastronomie van de Andes en de excellente (witte) wijnen rond Cafayate? Wij kunnen culinaire workshops voor u organiseren, de voortreffelijkste gastronomische plekjes voor u reserveren en een verblijf in één van de prachtige wijnhuizen van harte aanbevelen. Kijkt u eens naar Het Noorden Deluxe voor inspiratie.
  • De beste reisperiode is van maart tot en met november; de periode van half december tot maart is minder geschikt.
  • U kunt ook van San Pedro de Atacama met de bus over de hoge passen van de Andes doorsteken naar Salta, daar de selfdrive langs de toppen van de Andes doen of aansluiten op de De extremen van Noord-Argentinië.
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Alto Atacama, Tierra Atacama of Awasi - San Pedro Atacama, Kachi Lodge - Uyuni, El Manantial de Silencio in Purmamarca, La Merced de Alto in Cachi, Patios de Cafayate, The House of Jasmines bij Salta.

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst Santiago de Chili
2-4 Ontdek de woestijn vanuit San Pedro de Atacama
5-8 Expeditie naar de zoutvlakten van Uyuni in Bolivia
9-14 Selfdrive omgeving Salta naar de kloof van Humahuaca in het noorden,en naar het zuiden naar de Valles Calchaquies met koloniale nederzettingen, het wijngebied van Cafayate en via de Quebrada de Conchas terug
15-16 Verblijf bruisend Buenos Aires

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Argentinië