Nepal

Terracottakleurige paleizen, pagoden, tempels en heiligdommen

Nepal REIZEN

Zonnestralen boven de Himalaya

Voorzichtig komen de eerste zonnestralen boven de Himalaya uit. Maar in het schemerduister is er al veel activiteit in de Nepalese dorpen aan de voet van dit gebergte. Op de erfjes staat een pannetje te pruttelen. Er wordt hard gewerkt op het platteland en dus is er krachtvoer nodig: rijst. Voor de gemiddelde Nepalees staat het twee keer per dag op het menu. De witte rijst, bath, wordt vermengd met dal, een waterig mengsel van linzen en wat groenten. Liefst een beetje piro, pittig gekruid. Ook voor de nuchtere maag geen probleem. Ook de bezoekers op doortocht wacht een pittige dag: een trekking door het Himalaya gebergte. En ook voor hen staat dus een dal bath te wachten. Maar met gasten wordt rekening gehouden, een beetje verse koemelk maakt het ontbijt wat minder scherp op de tong.

Hoe anders is het leven in Kathmandu. Maar ook hier beginnen de dagen vroeg. Wie een plekje zoekt tussen de tempels op Durbar Square ziet hoe de hoofdstad langzaam ontwaakt. Een motor die met hoge snelheid dwars over het plein scheurt, schrikt de slaperige stad op. Het is even op gang komen. Maar als alle kooplui hun waar eenmaal hebben uitgestald, barst het leven los. Geuren, kleuren en geluiden vullen de smalle straatjes van het oude stadscentrum Thamel. Straatjes die iedere minuut smaller worden door het toenemend aantal mensen en de dikke rijen opgestapelde koopwaar.

Maar er is meer tussen hoofdstad en platteland. De oude koningshoofdstad Bhaktapur in de Kathmandu Vallei, op de oude handelsroute tussen India en Tibet. De terracottakleurige paleizen, pagodes, tempels en heiligdommen hebben veel te lijden gehad onder de aardbeving van april 2015, maar zijn weer in wederopbouw. De stad Pokhara, gelegen aan het Phewameer waar de besneeuwde toppen van het Himalaya in rimpelloos water weerspiegelen. En ook het Chitwan National Park behoort tot de hoogtepunten van dit land. Niets in Nepal is grijs, behalve de olifanten en neushoorns die hier rondwandelen.

RONDREIZEN DOOR Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Nepal

BELEEF Nepal MET UNTAMED

Dal Bhat & Momo

De menukaart is een lijst van heerlijkheden

Lumbini

Volg de voetsporen van Boeddha

Kathmandu

Waar traditie en cultuur sijpelen aan alle kanten door het leven van alledag

Pokhara

De stad met vele gezichten

Bhaktapur

Het centrum van het machtige Malla koninkrijk

Chitwan National Park

De laaglanden van de Terai hullen zich in hoog olifantengras

Patan

De tweede stad van de Kathmandu Vallei

Bardia National Park

Een onontdekt natuurpark in het verre westen

Himalayavluchten

De toppen beklimmen is slechts voor een enkeling weggelegd

Tibetaanse nederzetting Tashi Palkhel

De toppen van de Himalaya zijn niet hoog genoeg om de Tibetaanse invloed tegen te houden

Himalaya Trekking

Wie de bergen echt wil ervaren, maakt een trektocht

Festivals

Geroffel van de drums, hoorngeschal en gemaskerde dansers

Top accommodaties in Nepal

Tiger Tops Karnali Lodge

Comfortabele ecolodge aan de rand van Bardia National Park

Dwarika’s Hotel

Oase van rust in de Kathmandu vallei

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top