Pokhara

De stad met vele gezichten

Pokhara

Het karakter van Pokhara

Het karakter van Pokhara is absoluut wispelturig. De tweede stad van Nepal geeft reizigers de ene dag een adrenalinekick door een sprong in het diepe vanaf uitzichtpunt Sarangkot. De volgende dag sust ze bezoekers in slaap op de serene wateren van het Phewa meer. Feit is dat er in Pokhara veel te beleven valt. Bovendien is de stad een ideale uitvalsbasis voor iedereen die na een dag ruige natuur verlangt naar een zacht bed.

Als begin- en eindpunt van vele trektochten door het Annapurna gebied, treft u hier ook in de chiquere restaurants veel wandelschoenen. Niet alleen wandelaars verzamelen zich in Pokhara, ook diegenen die de Himalaya liever vanuit een ander perspectief bewonderen. Bij helder weer zweven roofvogels zij aan zij met de paragliders boven het Phewa meer.

Via een kronkelende pad wandelt u naar de World Peace Pagoda waar een indrukwekkend uitzicht over het Phewa meer op u wacht. In dit idyllische meer liggen roeiboten klaar. De hellingen die aan de oevers oprijzen, spiegelen zo scherp in het heldere water dat het lijkt alsof u door de bergen roeit. Terug aan de waterkant (Lake Side) zijn talloze restaurants en barretjes gevestigd, die 's avonds volstromen met reizigers die na hun soms wekenlange trektocht genieten van de zachte sofa's en uitgebreide keus op de menukaart.

Buiten deze toeristische waterkant ligt de stad waar inwoners die ver van al dit Himalaya toerisme staan hun dagelijks leven leiden. In de tempels vinden bruiloften plaats met zang, dans en een orkest dat de pas getrouwde stellen toespeelt. Jonge monniken geven gelovigen een tikka, een gekleurde stip op het voorhoofd ten teken van zegening. Straatverkopers slijten hun in krantpapier gewikkelde snacks. Vrouwen keuren lappen stof voor hun sari. Koeien sjokken gemoedelijk door de straat.

Rondreizen door Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Pokhara

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top