Sri Lanka

Eiland vol cultuurhistorie, diverse wilde dieren en eindeloze stranden

Sri Lanka REIZEN

De verlegen glimlach

Langzaam, heel langzaam schuift het landschap voorbij. De trein tuft door eindeloze groene theevelden, waar vrouwen in hun kleurrijke zijden sari’s als confetti tussen het groen dwarrelen. Achter een verlegen lach schuilt een warm welkom.

Sri Lanka heeft alles waar een reiziger van droomt. De diversiteit aan dieren in de talloze nationale parken is er groter dan in menig ander Aziatisch land. Buffels, herten, krokodillen, olifanten en zelfs luipaarden leven op dit kleine land in de oceaan. Het heeft zoveel kust dat eindeloos lange stranden er maagdelijk bij liggen. Voetstappen zie je slechts wanneer je achterom kijkt.

In de hoofdstad herinneren brede boulevards aan koloniaal Colombo. De tijd dat deze stad in handen was van de Britten. Een oud Hollands ziekenhuis verraadt dat ook de Nederlandse zeevaarders hier ooit aanmeerden. Toch heeft de stad met de vele kleine hindoetempels haar eigen identiteit gevonden. Het boeddhistische noorden is voor reizigers nog nieuw. Nog niet zo lang geleden werd dit gebied door oorlog verscheurd. Inmiddels is de rust weergekeerd en worden bezoekers met de bekende verlegen glimlach ontvangen. Cultuur en religie mengen zich hier in Anuradhapura. Het complex van ruïnes doet er geen twijfel over bestaan dat deze stad na duizend jaar overheersing haar macht over het eiland is verloren.

En dan is er Ella, het mooiste bergdorp van het eiland. Van theeplantage naar tempel, waterval en uitzichtpunt; voor iedereen is hier een geschikt wandelpad, een klein blokje om of een wandeling op hoogte. Want midden op het eiland liggen de Horton Plains, wie deze heuvels bedwingt, ziet in één oogopslag al het moois dat Sri Lanka te bieden heeft.

RONDREIZEN DOOR Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Sri Lanka

BELEEF Sri Lanka MET UNTAMED

Gal Oya National Park

Zwemmende olifanten en ongerepte eilanden tijdens een unieke bootsafari op het meer

De culturele driehoek

Het historisch centrum, het hart van Sri Lanka

Horton Plains National Park

De verrassing van Sri Lanka. De Horton Plains zijn het rauwe randje van dit lieflijke land

Jaffna

Het vruchtbare schiereiland van Sri Lanka

Kandy

Kandy ligt in het hart van Sri Lanka. De tweede stad is in cultureel opzicht ook het kloppend hart van het eiland. En dat alles dankzij de tand van Boeddha

Minneriya National Park

Het grote waterbassin van Minneriya National Park is de favoriete verzamelplaats van de Aziatische olifanten. De 'Gathering of Elephants' is een dagelijks avondritueel van ruim 150 olifanten

Polonnaruwa en Anuradhapura

Vervlogen tijden betekenen niet altijd vergane glorie. De oude koningssteden Polonnaruwa en Anuradhapura zijn nu minstens zo indrukwekkend als eeuwen geleden.

Sinharaja Regenwoud

Uniek en beschermd natuurgebied

Stranden

Helder blauw water aan de ene kant en een buffer van palmbomen aan de andere kant. Hiertussen ligt het paradijs: de tropische stranden van Sri Lanka

Theeplantages

De geur van Sri Lanka zit gevangen in een kopje thee. Wie het land echt wil proeven, drinkt een kop thee met een paar flinke scheppen suiker

Treinreizen in Sri Lanka

Langzaam tuft de locomotief door het landschap. Watervallen, theevelden, heuvels en rotsen. U bekijkt ze niet van een afstandje, maar zit er midden in. Door de grote open ramen komt Sri Lanka binnenwaaien

Udawalawe National Park

Kuddes olifanten in het wild

Wilpattu National Park

Het grootste en oudste nationale park van Sri Lanka

Yala National Park

Nergens ter wereld treft u meer luipaarden aan dan hier

Top accommodaties in Sri Lanka

Kahanda Kanda

Een verborgen juweel waar cultuur, wellness & luxe samenkomen

Gal Oya Lodge

Enige lodge grenzend aan het Gal Oya National Park

Amanwella

Verscholen achter het palmbomenbos

ONZE KLANTERVARINGEN 

Familie Blees

Goedenavond Tryntsje, Wij zijn weer terug van een fantastische vakantie in Sri Lanka. De hele vakantie is van a tot z goed geregeld. Bij deze veel dank! Wat een prachtig land, natuur, mensen, cultuur... Helemaal verliefd geworden op het land en de inwoners. Met de kinderen ging het ook allemaal heel goed. Onze extra dank gaat uit naar onze gids Shanaka Bopearatchy. Een ontzettende aardige gids, wist ons heel veel te vertellen, dacht met ons mee. Hij heeft een groot aandeel gehad in onze va…

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top