Theeplantages

De geur van Sri Lanka zit gevangen in een kopje thee. Wie het land echt wil proeven, drinkt een kop thee met een paar flinke scheppen suiker

Theeplantages

De smaak van Sri Lanka

Geen betere manier om Sri Lanka te proeven dan nippend aan een kopje thee. Verse thee, want het proces van blad tot geurige drank duurt slecht een dag. Starend naar de blaadjes die in uw kopje drijven, is het bijna onmogelijk voor te stellen dat deze gisteren nog frisgroen aan de theeplant hingen.

Om de metamorfose van blad tot drank echt te begrijpen moet u de binnenlanden in. Een glooiend groen tapijt strekt zich hier uit over de heuvels. In Haputale zijn wandelroutes uitgezet. In Nuwara Eliya, het centrum van de thee-industrie, kunt u per fiets de eindeloze theevelden verkennen. Maar stap vooral ook eens af voor een praatje met de pluksters. En volg de route van de theebladeren vervolgens tot in de fabriek. Rondleidingen nemen u mee door de geschiedenis van de thee, die ooit met de Britse kolonisatie begon. Nuwara Eliya heeft als bijnaam 'Little England'. Wie de rode telefooncel ziet, snapt waarom. In Haputale is de Dambatenne Tea Factory, in 1890 gebouwd door de Brit Thomas Lipton, nog altijd in gebruik. Net als in vele andere fabrieken doen de honderd jaar oude machines hier nog altijd dienst. 

Rondreizen door Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Theeplantages

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top