Theeplantages

De geur van Sri Lanka zit gevangen in een kopje thee. Wie het land echt wil proeven, drinkt een kop thee met een paar flinke scheppen suiker

Theeplantages

De geur van Sri Lanka zit gevangen in een kopje thee. Wie het land echt wil proeven, drinkt een kop thee met een paar flinke scheppen suiker

Theeplantages

De smaak van Sri Lanka

Geen betere manier om Sri Lanka te proeven dan nippend aan een kopje thee. Verse thee, want het proces van blad tot geurige drank duurt slecht een dag. Starend naar de blaadjes die in uw kopje drijven, is het bijna onmogelijk voor te stellen dat deze gisteren nog frisgroen aan de theeplant hingen.

Om de metamorfose van blad tot drank echt te begrijpen moet u de binnenlanden in. Een glooiend groen tapijt strekt zich hier uit over de heuvels. In Haputale zijn wandelroutes uitgezet. In Nuwara Eliya, het centrum van de thee-industrie, kunt u per fiets de eindeloze theevelden verkennen. Maar stap vooral ook eens af voor een praatje met de pluksters. En volg de route van de theebladeren vervolgens tot in de fabriek. Rondleidingen nemen u mee door de geschiedenis van de thee, die ooit met de Britse kolonisatie begon. Nuwara Eliya heeft als bijnaam 'Little England'. Wie de rode telefooncel ziet, snapt waarom. In Haputale is de Dambatenne Tea Factory, in 1890 gebouwd door de Brit Thomas Lipton, nog altijd in gebruik. Net als in vele andere fabrieken doen de honderd jaar oude machines hier nog altijd dienst. 

Rondreizen Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Theeplantages