Fiji

Afgelegen en maagdelijk

Fiji

Afgelegen en maagdelijk

Fiji reizen

Paradijselijke archipel

Fiji is een paradijselijke archipel van 333 eilanden in het hart van de Stille Zuidzee. De grotendeels onbewoonde eilanden zijn bergachtig, met regenwoud bekleed en omlijst met maagdelijke zandstranden die onder water overlopen in de meest magische koraalriffen.

Hoofdeiland Viti Levi

Verken op hoofdeiland Viti Levu de hoofdstad Suva, waar koloniale architectuur, kleurrijke markten en een slaperige haven elkaar om de aandacht verdringen. Zoek de prachtige Coral Coast op, waar u vanaf de poederwitte stranden zo de ondiepe koraaltuinen inzwemt en snorkelt tussen een caleidoscopische verzameling rifvissen. Beqa eiland, een uitschieter van Vita Levu, staat bekend om zijn schitterende lagune. U duikt er met haaien, roggen, zeeschildpadden en talloze kleurige vissoorten als de ‘Blue ribbon’ paling, luipaardtrekkervis, koraalduivel, leaffish, zeebaars en fuselier.

Stap in de auto om ook het groene binnenland te leren kennen. Rijd langs geurende kruidentuinen, zwem bij klaterende watervallen en hike in de hooglanden langs dorpen waar de lokale bewoners u verwelkomen in hun dagelijkse leven.

Mamanuca en Yasawa

Jachthaven Denarau op Viti Levi is de toegangspoort naar de populaire eilandengroepen Mamanuca en Yasawa. Mamanuca is een eilandengroep met voor ieder wat wils waar het snorkelen spectaculair is. Houdt u van rust en stilte, laat de wind u dan naar de eilanden van Yasawa voeren. Zeil naar het kleine onbewoonde Tivua en geniet van het eilandleven of stap aan boord van een coral cat voor een ontdekking van het ongerepte onderwaterleven aan de westkust.

Vanua Levu

Het op een na grootste eiland van Fiji, 'Big Island', is Vanua Levu. Nauwelijks ontdekt door reizigers is het een van de best bewaarde geheimen van de tropen. U vindt er suikerriet- en kopraplantages, verscholen dorpen, bergpassen met watervallen, uitgestrekte regenwouden en een indrukwekkende kustlijn. In de grootste stad Labasa zijn de markt en de hindoeïstische Naag Mandir Tempel de grootste bezienswaardigheden. Omringd door warmwaterbronnen lonkt in het zuiden het in een diepe baai weggestopte Savusavu. De kleine havenstad is de perfecte uitvalsbasis voor duiken in het voor de zuidkust uitgestrekte barrièrerif.

Taveuni

Dit barrièrefif ligt tussen Vanua Levu en Taveunie, een van de allermooiste eilanden van Fiji. In het binnenland zwemt u tussen dichte begroeiing bij sprookjesachtige watervallen, voor de kust bevindt zich Rainbow Reef, een van de beroemdste duiklocaties ter wereld.

 

 

Rondreizen Fiji

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Fiji

Top accommodaties in Fiji

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Fiji