Laos

Het kloppende hart van Zuidoost-Azië met een opmerkelijk ontspannen sfeer

Laos REIZEN

Het kloppende hart van Zuidoost-Azië

Laos is geheel ingesloten door andere landen, er is geen directe verbinding met de zee. Geografisch is Laos het hart van Zuidoost-Azië, en door deze ligging is het heel goed mogelijk om een reis naar Laos te combineren met omringende landen. Maar bedenk dit: de beste elementen van het culturele en spirituele erfgoed van Zuidoost-Azië komen hier samen. Laos is een kloppend hart, met een opmerkelijk ontspannen sfeer.

De belangrijkste waterweg is de Mekong-rivier, en tijdens een reis door Laos zult u meerdere malen uitkijken over deze machtige rivier. De grootste steden van Laos zijn gevestigd op de oevers van de Mekong: Luang Prabang, Vientiane, Savannakhet en Pakse. Culturele centra met een rijke historie, met fraaie boeddhistische tempels en oude monumenten, maar ook een bruisend uitgaansleven. Deze steden zijn volop in ontwikkeling.

De meest markante karakteristieken van het land ervaart u vooral als u reist naar de uithoeken, waar de kleurrijke diversiteit aan volkeren het grootst is. U ontdekt dan de groene lappendekens van rijstvelden en plantages, en de adembenemend mooie natuurlijke landschappen. Karstgebergte domineert, de grillige kalkrotsen steken door de dichte begroeiing. De jungle ligt ’s morgens onder een dikke deken van mist, maar zodra de nevel oplost komen kleuren tot leven.

RONDREIZEN DOOR Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Laos

BELEEF Laos MET UNTAMED

Het mysterie van de vlakte der kruiken

De aanblik van velden vol enorme, half ingegraven stenen kruiken – daterend uit een ver verleden – prikkelt de verbeelding. Wie maakte deze kruiken, en waarvoor werden zij gebruikt?

Xe Pian National Protected Area

Wetlands met grazende koeien, grote groene weiden en jungle typeren de beschermde natuur waar nog vele zeldzame dieren leven

Het Bolaven Plateau

Etnische groepen, koffie, jungle en watervallen, dat is de korte samenvatting van het Bolaven Plateau. En natuurlijk het koelere klimaat!

Het regenwoud van Nam Kat Yola Pa

U komt weinig mensen tegen tijdens een trekking door het beschermde regenwoud van Nam Kat Yola Pa. Het is hier puur en ongerept.

Luang Prabang

Waar de Mekong en de Nam Khan-rivier samenkomen ligt de spirituele hoofdstad van Laos. Zowel de stad als de omliggende regio hebben buitengewoon veel te bieden.

Nam Et-Phou Louey

In dit beschermde natuurgebied komt de zeldzame tijger voor. Tijdens een spannende nachtsafari gaat u op zoek naar wildleven.

Si Phan Don, de 4.000 eilanden

Op de ontelbare eilanden en eilandjes in de Mekong-rivier neemt het leven een uiterst rustgevend ritme aan.

Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

De verborgen stad van Viengxay

Onder een deken van landschappelijk schoon ligt ‘De Verborgen Stad’. Een bezoek aan dit grottenstelsel laat zonder twijfel een diepe indruk achter.

Top accommodaties in Laos

Rosewood Luang Prabang

Een exotische retraite in weelderige jungle net buiten Luang Prabang

Satri House

Villa's in Frans koloniale stijl aan de groene rand van Luang Prabang

Kingfisher Ecolodge

Comfortabel resort in de Beung Kiat Ngong Wetlands

ONZE KLANTERVARINGEN 

Anna Ruys

Trijntje, Hartelijk dank voor de super reis die je voor mij organiseerde! Ik heb van elke minuut genoten! Wat een heerlijk land! Het was allemaal heel goed georganiseerd en wat fout ging, zoals mijn creditcard in de ATM achterlaten, dat was mijn eigen schuld en heb ik goed opgelost. Ik wil graag nog eens met jullie op reis! Volgend jaar misschien. Ik zat aan Bangladesh te denken, dat zag ik vanuit het vliegtuig en ik las dat je daar ook met een boot over de rivier kunt varen. Want dat varen o…

VAN ONS BLOG

Thailand en Laos, Where the world can’t find you…

Vriendelijk, veilig, rijk aan cultuur en nationale parken vol wildlife, het land waar zelfs het eten op straat 'divine' is; Thailand is voor iedereen! De hoogste tijd om dit in eigen persoon te ervaren, en bovendien gebruik te maken van de centrale ligging in Zuidoost-Azië. Op uitnodiging bezoek ik de attracties in Chiang Rai en Chiang Mai, maak ik een uitstapje naar het mooie Luang Prabang (Laos), en sluit ik dit achtdaagse avontuur af in Bangkok met een levendig avondje uit.

RONDREIZEN DOOR Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top