Laos

Het kloppende hart van Zuidoost-Azië met een opmerkelijk ontspannen sfeer

Laos

Het kloppende hart van Zuidoost-Azië met een opmerkelijk ontspannen sfeer

Laos reizen

Het kloppende hart van Zuidoost-Azië

Laos is geheel ingesloten door andere landen, er is geen directe verbinding met de zee. Geografisch is Laos het hart van Zuidoost-Azië, en door deze ligging is het heel goed mogelijk om een reis naar Laos te combineren met omringende landen. Maar bedenk dit: de beste elementen van het culturele en spirituele erfgoed van Zuidoost-Azië komen hier samen. Laos is een kloppend hart, met een opmerkelijk ontspannen sfeer.

De belangrijkste waterweg is de Mekong-rivier, en tijdens een reis door Laos zult u meerdere malen uitkijken over deze machtige rivier. De grootste steden van Laos zijn gevestigd op de oevers van de Mekong: Luang Prabang, Vientiane, Savannakhet en Pakse. Culturele centra met een rijke historie, met fraaie boeddhistische tempels en oude monumenten, maar ook een bruisend uitgaansleven. Deze steden zijn volop in ontwikkeling.

De meest markante karakteristieken van het land ervaart u vooral als u reist naar de uithoeken, waar de kleurrijke diversiteit aan volkeren het grootst is. U ontdekt dan de groene lappendekens van rijstvelden en plantages, en de adembenemend mooie natuurlijke landschappen. Karstgebergte domineert, de grillige kalkrotsen steken door de dichte begroeiing. De jungle ligt ’s morgens onder een dikke deken van mist, maar zodra de nevel oplost komen kleuren tot leven.

Rondreizen Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Laos

Beleef Laos met Untamed

Het mysterie van de vlakte der kruiken

De aanblik van velden vol enorme, half ingegraven stenen kruiken – daterend uit een ver verleden – prikkelt de verbeelding. Wie maakte deze kruiken, en waarvoor werden zij gebruikt?

Meer informatie

Xe Pian National Protected Area

Wetlands met grazende koeien, grote groene weiden en jungle typeren de beschermde natuur waar nog vele zeldzame dieren leven

Meer informatie

Het Bolaven Plateau

Etnische groepen, koffie, jungle en watervallen, dat is de korte samenvatting van het Bolaven Plateau. En natuurlijk het koelere klimaat!

Meer informatie

Het regenwoud van Nam Kat Yola Pa

U komt weinig mensen tegen tijdens een trekking door het beschermde regenwoud van Nam Kat Yola Pa. Het is hier puur en ongerept.

Meer informatie

Luang Prabang

Waar de Mekong en de Nam Khan-rivier samenkomen ligt de spirituele hoofdstad van Laos. Zowel de stad als de omliggende regio hebben buitengewoon veel te bieden.

Meer informatie

Nam Et-Phou Louey

In dit beschermde natuurgebied komt de zeldzame tijger voor. Tijdens een spannende nachtsafari gaat u op zoek naar wildleven.

Meer informatie

Si Phan Don, de 4.000 eilanden

Op de ontelbare eilanden en eilandjes in de Mekong-rivier neemt het leven een uiterst rustgevend ritme aan.

Meer informatie

Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

Meer informatie

De verborgen stad van Viengxay

Onder een deken van landschappelijk schoon ligt ‘De Verborgen Stad’. Een bezoek aan dit grottenstelsel laat zonder twijfel een diepe indruk achter.

Meer informatie

Top accommodaties in Laos

Onze klantervaringen

Van onze blog