Si Phan Don, de 4.000 eilanden

Op de ontelbare eilanden en eilandjes in de Mekong-rivier neemt het leven een uiterst rustgevend ritme aan.

Si Phan Don, de 4.000 eilanden

Uitgestrekt riviergebied in het uiterste zuiden 

Nergens is de Mekong-rivier zo breed als even ten noorden van de grens met Cambodja. Van oever tot oever is de afstand 14 kilometer, en dit uitgestrekte gebied is bezaaid met ontelbare eilanden. De meeste zijn onbewoond, er zijn nauwelijks wegen. Zelfs elektriciteit is hier geen vanzelfsprekendheid. Het ritme van het leven vertraagt tot de snelheid van een fiets, een tuktuk, een boot of een paar slippers.

WATERBUFFELS OP HET STRAND

Eigenlijk hoeft u hier niet veel meer te doen dan rondkijken, ontspannen, een hapje eten, luieren in een hangmat. De toevallige ontmoeting met een lokale bewoner en het praatje met een visser brengt u dichtbij de mensen. Een strandvakantie zonder zee, maar de Mekong-rivier is overal. De strandjes en oevers deelt u soms met waterbuffels, die al even relaxed rondhangen in de schaduw. 

IRRAWADDY-DOLFIJNEN

De waterlandschappen van Si Phan Don zijn ronduit schilderachtig. Een boottocht door het labyrinth is een visueel feest, uw camera maakt overuren. Blijf het oppervlak van het water aftasten, op zoek naar tekens dat er dolfijnen zwemmen. De zeldzame Irrawaddy-dolfijn komt voor in dit deel van de Mekong, en met een beetje geluk ziet u de markante stompe neus boven het water opduiken.

Rondreizen door Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Si Phan Don, de 4.000 eilanden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top