Uitgebreide rondreis Laos

Soepel reist u naar alle uithoeken van Laos voor lichte wandelingen, fietstochten en boottochten. De essentie van het land schuilt in de grote natuurlijke en culturele diversiteit.

Uitgebreide rondreis Laos

Rondreis op zoek naar de essentie

Een rustige, haast dromerige tocht geeft u de tijd om te wennen aan Laos. De privé slow boat neemt u mee over de Mekong, de traagstromende rivier die gedurende de reis regelmatig in beeld zal zijn.

De route naar het zuiden van Laos is geen strakke lijn. U bezoekt uithoeken van het land en beleeft de enorme diversiteit. Tempels met gouden stupa’s en indrukwekkende grottenstelsels, levendige steden met neonlicht en historische plaatsen, jungle en watervallen… Steeds weer ontmoet u andere etnische groepen van Laos, de mensen zijn buitengewoon vriendelijk en ontspannen.

In het uiterste zuiden van Laos eindigt de reis zoals deze begon: traag, op een boot in het breedste deel van de Mekong, in het gebied van de 4.000 eilanden. U schakelt vanzelf naar een lager tempo, en kunt alle indrukken laten bezinken in een schilderachtig mooi waterlandschap.

TIPS & TOPS RONDREIS LAOS:

 • Ontspannen start u met een tweedaagse cruise van Houey Xay naar Luang Prabang per privé slow boat. Onderweg maakt u kennis met bergvolkeren in een uiterst rurale omgeving.
 • Luang Prabang is een bijzonder sfeervolle stad, waar u veel historische monumenten, tempels en markten kunt bezoeken. In omliggende dorpen zijn veel projecten en werkplaatsen waar traditionele ambachten beoefend worden.
 • De Kuang Si-waterval is indrukwekkend, en de ligging in de jungle maakt het plaatje af. U kunt hier zwemmen!
 • Het landschap vol oude stenen kruiken is bizar en raadselachtig. Wie maakt de kruiken, en waarvoor werden zij gebruikt?
 • Tijdens de Vietnamoorlog trokken de bewoners van de regio rond Viengxay zich terug in kalksteengrotten. Een bezoek aan de ‘hidden city’ laat een diepe indruk achter.
 • Per boot en te voet ontdekt u de jungle van het Nam Et-Phou Louey natuurgebied, begeleid door deskundige lokale gidsen.
 • In Vang Vieng kunt u kiezen voor diverse sportieve activiteiten, een bezoek aan een organische boerderij, of bezoek aan de Tham Jang-grot.
 • Vientiane… Een heerlijke en levendige stad. U heeft volop tijd voor bezoek aan tempels, projecten, markten, parken en uitstekende restaurants.
 • Mysterieus en spannend is de boottocht door de indrukwekkend mooie Kong Lor-grot. U bent even in een andere wereld.
 • De natuur is overweldigend op de Bolaven-hoogvlakte. Het is er koel, vochtig en vruchtbaar.
 • De spectaculaire Wat Phou-tempel staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed, en de ligging is ook nog eens bijzonder mooi.
 • Per boot, te voet en op de fiets verkent u de diversiteit van Si Phan Don.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Houey Xay – tweedaagse cruise per privé slow boat naar Luang Prabang – overnachting in Pakbeng
2 Ochtendmarkt in Pakbeng – bezoek aan Ban Baw village en Pak Ou-grotten – aankomst in Luang Prabang
3 Stadstour per fiets – bezoek aan het voormalige Royal Palace, diverse tempels, Phosy-markt en projecten t.b.v. traditionele ambachten
4 Dagexcursie naar de Kuang Si-waterval – bezoek aan opvangcentrum voor Aziatische zwarte beren en vlindertuin
5 Transfer naar Phonsavan - stadstour
6 Dagexcursie naar de Plain of Jars
7 Transfer naar Sam Neua - stadstour
8 Dagexcursie naar Viengxay en de Hidden City
9 Bezoek aan een Khmu-dorp – boottocht en wandeling in Nam Et-Phou Louey NPA (National Protected Area)
10 Jungletocht en bezoek aan een dorp – transfer naar Nong Khiaw
11 Transfer naar Vang Vieng
12 Dag vrij te besteden, bijvoorbeeld met sportieve activiteiten, een excursie naar de Tham Jang-grotten of een bezoek aan een organische boerderij
13 Transfer naar Vientiane – middag vrij te besteden
14 Bezoek aan Boeddha-park en stadstour
15 Transfer naar Ban Kong Lor – middag vrij te besteden of wandeling langs dorpen met een gids
16 Bezoek aan de Kong Lor-grotten – transfer naar Thakhek
17 Bezoek That Ing Hang-tempel – stadstour in Savannakhet – transfer naar Pakse
18 Korte stadstour in Pakse – excursie naar het Bolaven Plateau – transfer naar Champasak met stops bij Tad Lo-watervallen en het dorp Ban Houay Houn
19 Bezoek aan Wat Phou-tempel – middag vrij te besteden
20 Boottocht op de Mekong in het gebied van de 4.000 Eilanden – overnachting op het eiland Don Khong
21 Fietstocht of tocht per tuktuk over Don Khong-eiland – transfer naar Pakse
22 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Het Bolaven Plateau

Etnische groepen, koffie, jungle en watervallen, dat is de korte samenvatting van het Bolaven Plateau. En natuurlijk het koelere klimaat!

Luang Prabang

Waar de Mekong en de Nam Khan-rivier samenkomen ligt de spirituele hoofdstad van Laos. Zowel de stad als de omliggende regio hebben buitengewoon veel te bieden.

Nam Et-Phou Louey

In dit beschermde natuurgebied komt de zeldzame tijger voor. Tijdens een spannende nachtsafari gaat u op zoek naar wildleven.

Si Phan Don, de 4.000 eilanden

Op de ontelbare eilanden en eilandjes in de Mekong-rivier neemt het leven een uiterst rustgevend ritme aan.

Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

De verborgen stad van Viengxay

Onder een deken van landschappelijk schoon ligt ‘De Verborgen Stad’. Een bezoek aan dit grottenstelsel laat zonder twijfel een diepe indruk achter.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top